Θεσσαλονίκη: Ουρές για ένα καφέ στο χέρι λόγω της απεργίας στην εστίαση

 

 

Ουρές σε καταστήματα take away και αρτοζαχαροπλαστεία για ένα… καφέ σχηματίζονται από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι λόγω της απεργίας στην εστίαση προσπαθούν να βρουν λύσεις για την πρωινή τους… δόση καφεΐνης.

Το 24ωρο λουκέτο στην εστίαση τηρήθηκε από την πλειονότητα των καταστημάτων εστίασης στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ορισμένοι επιχειρηματίες προτίμησαν να ανεβάσουν τα ρολά και να λειτουργήσουν για τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οπότε και παρουσιάζεται η περισσότερη κινητικότητα στην “καρδιά” της πόλης.

Θεσσαλονίκη: Ουρές για ένα καφέ take away λόγω της απεργίας στην εστίαση [εικόνες]
Εργαζόμενοι, φοιτητές, καθώς και απλοί περαστικοί, σχηματίζουν ουρές έξω από ορισμένα καταστήματα εστίασης, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις -λόγω αυξημένου αριθμού πελατών- αναγκάζονται να περιμένουν ακόμη και στον δρόμο.

 

Υπεύθυνοι καταστημάτων που λειτουργούν από το πρωί στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης δηλώνουν στο ThessToday.gr ότι οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 12 το μεσημέρι, ώρα όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ένωση Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ του Νομού Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα Βενιζέλου.

ουρές καφέ take away
Υπενθυμίζεται ότι η 24ωρη απεργία στην εστίαση αφορά τα νέα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να δηλώνουν ότι “χρειαζόμαστε βιώσιμες λύσεις, τόσο για εμάς, όσο και για τους χιλιάδες εργαζόμενούς μας”.

Θεσσαλονίκη: Ουρές για ένα καφέ στο χέρι λόγω της απεργίας στην εστίαση

Πηγή dikaiologitika.gr