Τα υγειονομικά μέτρα για το Μαραθώνιο της Αθήνας 2021, ποιοι θα χρειαστούν rapid και ποιοι self test για το Καλλιμάρμαρο

(Φωτ.: Eurokinissi)

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Η Αθήνα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τον κορυφαίο αγώνα δρόμου αντοχής. Υπογραμμίζεται ότι δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2021 έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.

Σε όλες τις θύρες εισόδου του Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου γίνεται ο τερματισμός των Μαραθωνοδρόμων και των άλλων παράλληλων αγώνων στο πλαίσιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, θα γίνεται έλεγχος με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης, τεστ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αποδεικτικά ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο).

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας -όπως και οι άλλοι αγώνες δρόμου (5 – 10 χλμ) που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα αυτό το Σαββατοκύριακο (13-14/11) δεν θα μπορούσαν να μην διέπονται από κανόνες και μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι το πρώτιστο μέλημα του ΣΕΓΑΣ ο οποίος τηρεί τα εγκεκριμένα από την Πολιτεία υγειονομικά πρωτόκολλα. Έτσι:

– Η είσοδος των θεατών στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο θα γίνεται με την ισχύουσα νομοθεσία για την παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών αθλημάτων σε ανοικτές εγκαταστάσεις, και συγκεκριμένα:

  • Ο συνολικός αριθμός εισερχομένων στο στάδιο, στο χώρο των κερκίδων, είναι 10.000.
  • Ο αριθμός αυτός αφορά ενήλικες μόνο πλήρως εμβολισμένους ή νοσήσαντες και μέχρι 5% του μεγίστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολισμένους μέχρι 17 ετών.
  • Οι ανήλικοι 13 μέχρι και 17 ετών (2008 – 2004) προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή RAPID test 48 ωρών
  • Οι ανήλικοι μέχρι και 12 ετών (2009 και μικρότεροι) προσκομίζουν Self test την ημέρα του αγώνα.

Είσοδος – Έξοδος θύρες του Σταδίου

Το Παναθηναϊκό στάδιο έχει 4 θύρες εισόδου – εξόδου στις οποίες οι θεατές θα εισέρχονται:

  • Από τις θύρες 3 – 4 (θύρες με σκάλες), δεξιά και αριστερά από τα επάνω διαζώματα.
  • Από τις θύρες 1 – 2 θεατές με δυσκολία στην κίνηση θα εισέρχονται στο επίπεδο του σταδίου.
  • Η έξοδος των θεατών θα επιτρέπεται από όλες οι θύρες (1 – 2 – 3 – 4).

Οι συμμετέχοντες δρομείς που έχουν τερματίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θέλουν να παρακολουθήσουν τον τερματισμό από τις κερκίδες, θα πρέπει:

  • Μετά την έξοδό τους από το στάδιο και αφού παραλάβουν το νερό τους κ.λ.π θα μπορούν να εισέρχονται στις κερκίδες από τη θύρα 1 (όπως μπαίνουμε στο στάδιο από τα προπύλαια δεξιά πλευρά).
Τα υγειονομικά μέτρα για το Μαραθώνιο της Αθήνας 2021, ποιοι θα χρειαστούν rapid και ποιοι self test για το Καλλιμάρμαρο

Πηγή dikaiologitika.gr