Στο τραπέζι και πάλι ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Στο τραπέζι και πάλι ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για αλλαγές ως προς τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού o Μάριος Θεμιστοκλέους

Ανοιχτή παραμένει, όπως όλα δείχνουν, η συζήτηση για το αν και πώς θα πρέπει να μεταβληθεί η χρονική διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε πως «αυτή η συζήτηση έχει ανοίξει σε δύο σκέλη επιστημονικό και διοικητικό».

«Η Γαλλία προχώρησε στους άνω των 65 με μια λήξη γίνεται συζήτηση σε επίπεδο υπουργών. Αν δεν υπάρξει κοινή απόφαση τις επόμενες ημέρες μπορεί και η χώρα μας να προχωρήσει σε διαφορετική κατεύθυνση θα το δούμε αυτό».

To παράδειγμα της Γαλλίας

Υπενθυμίζεται πως ο Εμμανουέλ Μακρόν σε διάγγελμά του την Τρίτη είχε ανακοινώσει ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών ώστε να μπορούν να διατηρήσουν το πιστοποιητικό τους:

«Για τους άνω των 65 ετών, από τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δικαιολογήσετε με μια αναμνηστική δόση του εμβολίου την παράταση ισχύος του υγειονομικού σας πάσου», σημείωσε ο Μακρόν στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Θα έρθει και τέταρτη δόση;

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε, παράλληλα, και για το ενδεχόμενο να υπάρξει και τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

¨Όπως διευκρίνισε, «τα μέχρι στιγμής επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι με την τρίτη δόση αποκτάμε μόνιμο βαθμό ανοσίας».

Τόνισε, παράλληλα, ότι «το σημαντικότερο είναι να κάνουν τρίτη δόση τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας», ενώ προανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το πότε θα ισχύσει η δυνατότητα ανοίγματος της πλατφόρμας των ραντεβού στους 5,5 μήνες για τρίτη δόση ακριβώς στους 6 μήνες.

Στο τραπέζι και πάλι ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Πηγή dikaiologitika.gr