Στις εκκλησίες οι πιστοί χωρίς κανένα έλεγχο: «Μπαλάκι» οι ευθύνες (βίντεο)

Στις εκκλησίες οι πιστοί χωρίς κανένα έλεγχο: «Μπαλάκι» οι ευθύνες (βίντεο)

Μπορεί τυπικά τα νέα μέτρα για την προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες να έχουν τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα, στην πράξη ωστόσο οι έλεγχοι για τα rapid test ειναι ανύπαρκτοι

Προβληματισμό προκαλεί η απουσία οποιουδήποτε ελέγχου των rapid test των πιστών στις εκκλησίες, με την Ιερά Σύνοδο να έχει διαμηνύσει πως δεν μπορεί να αναλάβει αυτή την υποχρέωση. 

Την ίδια ώρα, στο «κόκκινο» παραμένει και το Άγιο Όρος, με τον αριθμό των θανάτων από κορονοϊό σε όλες τις μονές να φθάνει τους 31.

Μιλώντας στο Mega, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως «το θέμα με την εκκλησία είναι ευαίσθητο».

«Η εκκλησία βγήκε μπροστά μετά, δεν μπήκε από την αρχή. Μπήκε σιγά και βοήθησε πάρα πολύ. Όμως, υπάρχει ένας αριθμός, και μέσα στην εκκλησία, που είναι αρνητές και έχουν δημιουργηθεί και επεισόδια. Μέσα στην εκκλησία υπάρχουν αποστάσεις, φοράνε μάσκες, αλλά αυτές τις ημέρες θα υπάρχει κόσμος για να ανάψει ένα κερί».

«Θα πρέπει να υπάρχουν από το συμβούλιο εναλλάξ κάποια πρόσωπα για να κάνουν τον έλεγχο», υπογράμμισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, προσθέτοντας πως «το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να βρεθεί λύση και να το κάνουμε».

«Πάνω από 30 μοναχοί έχασαν τη ζωή τους στο Άγιο Όρος»

Από την πλευρά του, ο γέροντας Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην κατάσταση στο Άγιο Όρος, κάνοντας λόγο για ανησυχία των ιερωμένων.

«Συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι που νοσούν. Δυστυχώς στο Άγιο Όρος, από την προηγούμενη φορά που μιλήσαμε, έφυγαν από τη ζωή και άλλοι πατέρες που νοσούσαν και ήταν στα νοσοκομεία. Είναι αρκετοί, από την αρχή της πανδημίας έχουμε ξεπεράσει τους 30».

«Όντως υπάρχει μεγάλο ποσοστό που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αλλά το κέντρο υγείας έχει καλύτερη εικόνα για τα σχετικά ποσοστά», σχολίασε σχετικά.

Αναφερόμενος στους ελέγχους που θα πρέπει να γίνονται στην είσοδο των πιστών, σημείωσε τέλος:

«Θα έπρεπε να είναι και εκπρόσωπος της εκκλησίας στο τραπέζι των συζητήσεων για να παρθεί μια απόφαση. Ποιος θα κάνει αυτούς τους ελέγχους, όταν υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται και δε θέλουν; Έχουμε μιλήσει με ιερείς που έχουν έρθει σε αυτή τη θέση, και δυσκολεύονται. Οι επίτροποι δουλεύουν εθελοντικά. Δε θέλουν να έρθουν σε ρήξη με ανθρώπους που βλέπουν καθημερινά. Υπάρχουν άνθρωποι που δε θέλουν να τους ελέγξουν».

Στις εκκλησίες οι πιστοί χωρίς κανένα έλεγχο: «Μπαλάκι» οι ευθύνες (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr