Στέλιος Πέτσας: «Δεν θα υπάρξει άρση των μέτρων για τα Χριστούγεννα, είχαμε προβλέψει τα κρούσματα»

Στέλιος Πέτσας: «Δεν θα υπάρξει άρση των μέτρων για τα Χριστούγεννα, είχαμε προβλέψει τα κρούσματα»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μίλησε για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας και ανέφερε την εκτίμησή του ότι δε θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα μετά τις γιορτές.

«Από το Δεκέμβριο θεωρώ ότι θα έχουμε πτώση των κρουσμάτων, οπότε δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας μιλώντας στο MEGA.

Σχολιάζοντας προτάσεις των ειδικών, οι οποίες κάνουν λόγο ακόμη και για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων χωρίς τεστ παντού, ο κ. Πέτσας είπε ότι «ακούμε πάντα τη γνώμη των ειδικών και λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας. Τα νούμερα δείχνουν το δρόμο, και δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο, τουλάχιστον όσον αφορά τα νούμερα των εμβολιασμών, που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

«Γίνεται μάχη για την 3η δόση, ώστε να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει ξεφύγει η πανδημία. Τα νούμερα που βλέπουμε αυτές τις ημέρες σε κρούσματα, τα είχαμε προβλέψει από το καλοκαίρι, κάναμε λόγο για την πανδημία των ανεμβολίαστων.

Παρακαλώ τους πάντες να θωρακίσουν τον εαυτό τους. Όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, θα έπρεπε να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Πιστεύω ότι μετά το Δεκέμβρη θα έχουμε απότομη πτώση των κρουσμάτων. Για τις γιορτές δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Οι περιορισμοί που υφίστανται τώρα δεν θα αρθούν τα Χριστούγεννα. Τα μέτρα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «πλέον, με τόσα πολλά κρούσματα, το ΕΣΥ δεν μπορεί να προχωρήσει σε προγραμματισμένα χειρουργεία. Ευτυχώς, έχουμε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αναπτύσσουμε και ιδιωτικές κλίνες όπου χρειάζεται, και να εμπλουτίζουμε το δημόσιο σύστημα με συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα προχωρήσουμε έτσι».

Τ΄έλος, σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει σκέψη για επέκταση της υποχρεωτικότητας. Δούλεψε εκεί που εφαρμόστηκε, τώρα την έχουμε αφήσει στην άκρη.

Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι αρκετά ψηλά σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δε βλέπουμε την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας. Η εστίαση με τα μέτρα που έχουν παρθεί το τελευταίο διάστημα, έχει θωρακιστεί αρκετά» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Στέλιος Πέτσας: «Δεν θα υπάρξει άρση των μέτρων για τα Χριστούγεννα, είχαμε προβλέψει τα κρούσματα»

Πηγή dikaiologitika.gr