Στέλιος Λουκίδης: Υπέρ της επαναφοράς της μάσκας και της τηλεργασίας

Στέλιος Λουκίδης: Υπέρ της επαναφοράς της μάσκας και της τηλεργασίας

Για σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων προς το παρόν, έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδης.

Ο καθηγητής Πνευμολογίας Στέλιος Λουκίδης μιλώντας στην ΕΡΤ,  τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της μάσκας και της τηλεργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό, σημειώνοντας πως είναι νωρίς να δούμε το «αποτύπωμα» των νέων μέτρων, στο πλαίσιο της αναχαίτισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων με λοίμωξη covid-19, σημειώνοντας ότι η Τρίτη είναι από τις πιο σημαντικές ημέρες όσον αφορά στην καταγραφή μολύνσεων καθώς τότε διενεργούνται πολλά τεστ. Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για την επιβαρυμένη υγειονομική κατάσταση της χώρας, υποστηρίζοντας πως «δεν περιμένει πολλά πράγματα» από τα πρόσφατα μέτρα που επιβλήθηκαν και αφορούν κυρίως στους ανεμβολίαστους.

Non Covid περιστατικά 

«Η εφαρμογή της μάσκας μάς βοήθησε πέρυσι να απομειώσουμε σημαντικά και όλες τις ιώσεις. Θα πρέπει, επίσης, σε κάποιες υπηρεσίες, να επανέλθει η τηλεργασία γιατί, και θα μειώσει την κινητικότητα, και συγχρόνως θα απομειώσει την κίνηση στους δρόμους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» εξήγησε.

Τέλος, εκτίμησε πως δεν μπορεί να κλείσει ξανά η κοινωνία, αλλά δεν μπορεί και το σύστημα υγείας να παραμείνει σε πίεση όλων των περιστατικών. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλέον και τα περιστατικά και τα non Covid, τα οποία εμπιστεύονται και πάλι το ΕΣΥ», είπε χαρακτηριστικά.

Στέλιος Λουκίδης: Υπέρ της επαναφοράς της μάσκας και της τηλεργασίας

Πηγή dikaiologitika.gr