Σπεύδουν να εμβολιαστούν μετά τις ανακοινώσεις για νέα μέτρα: 20.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού την Πέμπτη

Σπεύδουν να εμβολιαστούν μετά τις ανακοινώσεις για νέα μέτρα: 20.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού την Πέμπτη

O υφυπουργος Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε πως, έπειτα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων το βράδυ της Πέμπτης, καταγράφεται έντονη κινητικότητα στην πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, επισήμανε πως η συμμετοχή του κόσμου είτε για την πρώτη είτε για την τρίτη δόση του εμβολίου είναι αποτέλεσμα όχι μόνο των μέτρων, αλλά και της συνειδητοποίησης του κόσμου ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πλην του εμβολιασμού.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανέφερε ενδεικτικά πως 20.000 πολίτες χθες και συνολικά 300.000 τις τελευταίες δύο εβδομάδες έκλεισαν το ραντεβού τους για την πρώτη δόση.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι σε 6-7 μέρες περισσότεροι από 7 εκατ. πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση. 

Σε ότι αφορά την τρίτη δόση, ο Γιώργος Γεωργαντάς επισήμανε πως χθες κλείστηκαν 70.000 νέα ραντεβού:

«Υπάρχει μια πολύ έντονη κινητικότητα από αυτούς που είναι δικαιούχοι της τρίτης δόσης. Μέχρι σήμερα πάνω από το 50% έχει είτε εμβολιαστεί είτε έχει σπεύσει να κλείσει το ραντεβού του», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ανοίγει το emvolio.gov.gr για την τρίτη δόση

Ο υπουργός επανέλαβε, ακόμη, πως από σήμερα το βράδυ ανοίγει η πλατφόρμα για όσους έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση, προκειμένου να μπορέσουν να προγραμματίσουν την τρίτη δόση, αν και από τους 6 μήνες  και μετά.

«Αυτό το κάναμε για να κερδίσουμε το 15ημερο και να γίνει ένας συντομότερος προγραμματισμός του εμβολιασμού», επισήμανε. 

Σχετικά με τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο επτάμηνο για τους άνω των 60 ετών που τίθεται σε εφαρμογή από τις 13 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε ότι «δίνεται ο χρόνος που απαιτείται σε όσους έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο και τον έναν μήνα επιπλέον για να κάνουν την τρίτη δόση, γιατί η επιστήμη έδειξε ότι πραγματικά ασθενεί η θωράκιση.

Το εφάρμοσαν κι άλλες χώρες, το κάνουμε κι εμείς κι έτσι μετά το 7μηνο δε θα ισχύει το πιστοποιητικό».   

 

Σπεύδουν να εμβολιαστούν μετά τις ανακοινώσεις για νέα μέτρα: 20.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού την Πέμπτη

Πηγή dikaiologitika.gr