Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος δύο μηνών με κορονοϊό: H συγκινητική στιγμή πριν τη διασωλήνωσή του

πηγή: Pexels

Δύσκολες ώρες για το μόλις 2 μηνών βρέφος από το Αγρίνιο, το οποίο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Ένα βρέφος μόλις δύο μηνών νοσηλεύεται σε ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας με κορονοϊό, ενώ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών τελικά χθες διασωληνώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, μάλιστα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασή του, το αγοράκι αεροβαπτίστηκε, παίρνοντας το όνομα Νεκτάριος.

Όπως επισήμανε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, «πράγματι είναι μια δύσκολη κατάσταση για έναν μικρό ασθενή και έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Ηλιάδη, προκειμένου το παιδί να μην φτάσει στο στάδιο της διασωλήνωσης».

Σημειώνεται πως το μωρό προέρχεται από οικογένεια, της οποίας όλα τα μέλη είχαν νοσήσει από κορονοϊό, ένω σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν εμβολιαστεί.

Αναφερόμενη στο περιστατικό η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου δήλωσε «το βρέφος είχε ανάγκες οξυγόνου υψηλής ροής, Ευχόμαστε πραγματικά να έχουμε καλή έκβαση για το παιδάκι, αλλά το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ειδικά στα σπίτια να υπάρχει καλός αερισμός των χώρων και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής υγιεινής».

Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος δύο μηνών με κορονοϊό: H συγκινητική στιγμή πριν τη διασωλήνωσή του

Πηγή dikaiologitika.gr