Πρόταση για διπλή μάσκα και rapid test στα σούπερ μάρκετ

Πρόταση για διπλή μάσκα και rapid test στα σούπερ μάρκετ

Διπλή μάσκα και rapid test προτείνει ο καθηγητής Σαρηγιάννης προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Κορύφωση με 7.400 κρούσματα αρχές Δεκέμβρη με πτώση στα 2.500 έως την Πρωτοχρονιά «βλέπει» ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ζητά με τη σειρά του νέα μέτρα και τεστ για ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ.

Ένας ακόμα επιστήμονας που τάσσεται υπέρ των rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ, αλλά και της διπλής μάσκας στα μέσα μεταφοράς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης:

«Η ασφάλεια στους κλειστούς χώρους είναι ο κρίσιμος κρίκος προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης, γι’ αυτό καλό θα ήταν οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test ακόμα και για τα σούπερ μάρκετ».

Για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, σημείωσε: «Αυτή την στιγμή είμαστε σε μια ήπια μείωση της αύξησης. Περιμένουμε μια κορύφωση στις αρχές Δεκεμβρίου πανελλαδικά, από 1η μέχρι 3 Δεκεμβρίου, της τάξεως των 7.400 κρουσμάτων μάξιμουμ σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, άρα πολύ πιο κάτω από τις 9.000-10.000 που έχουν συζητηθεί και αυτό οφείλεται στην αύξηση των τεστ».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τα κρούσματα τα Χριστούγεννα θα πέσουν στα 3.500 και γύρω στα 2.500 κοντά στην Πρωτοχρονιά. «Αυξάνεται ο εμβολιασμός, αυτό είναι θετικό και όσο αυξάνεται τόσο καλύτερα θα πηγαίνουμε» επισήμανε.

Ο κ. Σαρηγιάννης, συμπλήρωσε πως θα έπρεπε να κάνουν ένα self test την εβδομάδα και οι εμβολιασμένοι, υποχρεωτικό, αλλά δωρεάν. Για τους μαθητές, εκτιμά πως θα πρέπει να παραμείνουν τα δύο self test, καθώς έχει κατορθωθεί με αυτόν τον τρόπο να μην ξεφύγει το πρόβλημα στα σχολεία. Από τη στιγμή που αυξάνεται η διασπορά, εξήγησε, ναι μεν το ποσοστό των παιδιών που έχουν κολλήσει δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά ο αριθμός μεγαλώνει σημαντικά.

Πρόταση για διπλή μάσκα και rapid test στα σούπερ μάρκετ

Πηγή dikaiologitika.gr