Πρόστιμο 48.000 δολαρίων σε βουλευτή των Ρεπουμπλικανών εξαιτίας μη χρήσης μάσκας στο Κογκρέσο

0
16
Πρόστιμο 48.000 δολαρίων σε βουλευτή των Ρεπουμπλικανών εξαιτίας μη χρήσης μάσκας στο Κογκρέσο

Η ανυπάκουη βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν από τη Τζόρτζια δεν έλεγε να συμμορφωθεί με τους κανόνες που επιτάσσονται λόγω Covid. Έτσι λοιπόν η ίδια εθεάθη 20 συνολικά φορές στο Κογκρέσο χωρίς να φοράει μάσκα. Για την επιμονή της να κυκλοφορεί με ακάλυπτο πρόσωπο στους διαδρόμους της Βουλής των Αντιπροσώπων, της επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο, ύψους 48.000 δολαρίων.

Πολλοί βέβαια δεν ξαφνιάστηκαν αφού ξέρουν ότι η Μάρτζορι, φανατική οπαδός του Τραμπ που ενστερνίζεται τις τρέλες των ακροδεξιών συνωμοσιολόγων QAnon, αντιδρά σε ότι κάνουν οι Δημοκρατικοί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το CNN, τον περασμένο Μάιο ήταν η πρώτη φορά που η Μάρτζορι εθεάθη χωρίς μάσκα της και της έγινε σχετική σύσταση. Την δεύτερη φορά, όμως, της επιβλήθηκε πρόστιμο , ύψους 500 δολαρίων και για τις επόμενες παραβάσεις , το πρόστιμο ανήλθε στις 2.500 δολάρια, σύμφωνα με τις κανόνες του Κογκρέσου. Τα χρήματα που καλείται να πληρώσει θα παρακρατηθούν από τον μισθό της, όπως αναφέρει το CNN.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Δημοκρατικών, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, θέσπισε κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο, οι βουλευτές υποχρεούνται να φορούν μάσκα στους χώρους του Κογκρέσου.

Ωστόσο, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι δεν υπάκουσαν, όπως η Μάρτζορι. Μόνο που η φανατική οπαδός του Τραμπ το παράκανε. Και τώρα καλείται να πληρώσει…

Πηγή