Προσεχώς νέο MRNA εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Προσεχώς νέο MRNA εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Σε λίγους μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου δεύτερης γενιάς της γερμανικής CureVac κατά του κορονοϊού

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το δεύτερο εμβόλιό της – με την ονομασία CV2CoV – παρήγαγε αντισώματα συγκρίσιμα με εκείνα του εμβολίου των Pfizer/BioNtech –  σε ζώα και συγκεκριμένα μαϊμούδες.

Η αποτελεσματικότητα, μάλιστα, του νέου εμβολίου φαίνεται μεγαλύτερη από εκείνη του πρώτου εμβολίου που παρήγαγε η εταιρεία και το οποίο τελικά εγκαταλείφθηκε.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο η CureVac σταμάτησε την προσπάθειά της να αναπτύξει το πρώτο εμβόλιό της (CvnCoV) κατά του κορονοϊού, καθώς οι τελικών δοκιμές σε ανθρώπους έδειξαν αποτελεσματικότητα μόνο 47%.

Στο πλαίσιο αυτό, η CureVac απέσυρε το αίτημά της προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για έγκριση του εμβολίου της.

Η εταιρεία εστιάζει, πλέον, στη συνεργασία με τη μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία GSK για την ανάπτυξη ενός βελτιωμένου mRNA εμβολίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

 

Προσεχώς νέο MRNA εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Πηγή dikaiologitika.gr