Πότε αυξάνονται τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση

Πότε αυξάνονται τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση

Άμεση είναι η αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού στην τρίτη δόση του εμβολίου.Άμεση είναι η αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού στην τρίτη δόση του εμβολίου.

«Σφραγίζει» η τρίτη δόση την ανοσία στον οργανισμό μας, σύμφωνα με όσα εξήγησε η Μαρία Θεοδωρίδου κατά την σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Η αναμνηστική δόση αυξάνει τα αντισώματα σε δύο – τρεις μέρες, σύμφωνα με το news4health.gr. «Η ενίσχυση της ανοσίας και της γενικής και της τοπικής με την χορήγηση της τρίτης δόσης φαίνεται ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην πρόληψη της μόλυνσης και την διασπορά του ιού στο περιβάλλον με αντίκτυπο και την μείωση των κρουσμάτων όπως έχει φανεί ήδη και από μελέτη στο Ισραήλ» είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού. 

«Ο χρόνος αύξησης των αντισωμάτων μετά την τρίτη δόση είναι γρήγορος», είπε στη συνέχεια τονίζοντας ότι χρειάζονται μια έως και τρεις ημέρες για να «σφραγίσει» η ανοσία στον οργανισμό μας.
Όπως πρόσθεσε: «Η τρίτη δόση προκαλεί δευτερογενή ανοσιακή ανταπόκριση. Δεν χρειάζονται τρεις εβδομάδες όπως έχουμε ακούσει ότι χρειάζεται για να την ανάπτυξη αντισωμάτων όπως συμβαίνει στην πρώτη και δεύτερη δόση».

Φυσική νόσηση Vs εμβόλιο: Όσοι αναρρώνουν δεν αναπτύσσουν την ανοσία που απαιτείται

Παράλληλα, για να υπογραμμίσει τη σημαντικότητα του εμβολιασμού και των ατόμων που έχουν ήδη νοσήσει από Covid -19 η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε μια μελέτη που προδημοσοιεύτηκε στο ΒΜJ (British Medical Journal).

Όπως είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών σύμφωνα με την μελέτη αυτή όσοι έχουν αναρρώσει από Covid παρουσιάζουν πλημμελή κυτταρική και χυμική ανταπόκριση στο αντιγόνο της ακίδας του κορονοϊού 12 μήνες μετά την νόσο. Η μελέτη είναι πολυκεντρική και έγινε στο πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας της Αυστραλίας και φάνηκε ότι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν εξουδετερωτικά αντισώματα μεν αλλά με πολύ διαφορετική συχνότητα σε σχέση με τους εμβολιασμένους.

Σε κάθε περίπτωση η μελέτη έδειξε ότι η χυμική ανοσία εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου. Η ανοσία δηλαδή «φθίνει» με την πάροδο του χρόνου. Όπως είπε η ίδια « η φυσική νόσηση αφήνει κενά σε ο,τι αφορά την προστασία του ατόμου» Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανή η επαναλοίμωξη σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί παρόλο που νόσησαν.

Πότε αυξάνονται τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση

Πηγή dikaiologitika.gr