Ποιοι εμβολιασμένοι θα θεωρούνται «ανεμβολίαστοι» και πότε

Ποιοι εμβολιασμένοι θα θεωρούνται «ανεμβολίαστοι» και πότε

Με την παρέλευση επτά μηνών από τη 2η δόση τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών πολίτες δεν θα ισχύουν

Άνοιξε η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο έγκαιρος προγραμματισμός ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση.

Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

H 3η αναμνηστική δόση σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τόσο του Πρωθυπουργού χθες όσο και του Υπουργού Υγείας σήμερα, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους (δύο δόσεις) άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του.

Θα δοθεί ωστόσο, περιθώριο ένας μήνας για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνο.

Έτσι όσοι εμβολιασμένοι είναι άνω των 60 ετών αν δεν σπεύσουν να κάνουν την τριτη δόση πριν παρέλθει το 7μηνο θα τρώνε «πόρτα» σε κλειστούς χώρους και θα θεωρούνται σαν ανεμβολίαστοι.

Ποιοι εμβολιασμένοι θα θεωρούνται «ανεμβολίαστοι» και πότε

Πηγή dikaiologitika.gr