Πλεύρης: Προκλητικά ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την κατάρρευση του ΕΣΥ

Πλεύρης: Προκλητικά ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την κατάρρευση του ΕΣΥ

Εμφανώς προκλητική και με μικροπολιτικά οφέλη χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την επιθυμία, όπως την χαρακτήρισε, του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει το ΕΣΥ εν μέσω του τέταρτου κύματος πανδημίας που σαρώνει τη χώρα.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα από το νοσοκομείο του Βόλου τόνισε ότι το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας έχει ενισχυθεί με περισσότερους από 14.000 γιατρούς και νοσηλευτές, ταυτόχρονα δε έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ.

«Επιπλέον έχουμε ήδη προβεί σε επίταξη υπηρεσιών ιατρών, όπου κρίθηκε απαραίτητο. Όλη η χώρα είναι μια υγειονομική περιφέρεια και από το σύνολο των δυνάμεων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού παρέχεται σε όλους τους ασθενείς η δέουσα θεραπεία,σύμφωνα με τους κανόνες της Ιατρικής επιστήμης, τη στιγμή που άλλες χώρες με ισχυρότερα συστήματα υγείας αδυνατούν να περιθάλψουν περιστατικά» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας το 2019 υπήρχαν 1.516 γιατροί, ενώ σήμερα υπάρχουν 1.617.

«Το 2019 υπήρχαν 3.406 νοσηλευτές, ενώ σήμερα υπηρετούν 4.058. Το 2019 υπήρχαν 46 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ σήμερα υπάρχουν 105 κλίνες» κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

 

Πλεύρης: Προκλητικά ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την κατάρρευση του ΕΣΥ

Πηγή dikaiologitika.gr