Πέθανε 34χρονος διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Γεννηματάς (βίντεο)

Πέθανε 34χρονος διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Γεννηματάς (βίντεο)

Ο 34χρονος ήταν πλήρως εμβολιασμένος και «διασωλημένος εκτός μονάδας, στο τμήμα covid και θέλαμε να τον πάμε στη ΜΕΘ covid» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Εφιαλτική ήταν ακόμη μία νύχτα η εφημερία στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», με την κλινική COVID που αριθμεί συνολικά 76 κλίνες να έχει καλυφθεί σε ποσοστό 98%.

Αυτό σημαίνει πως οι 74 κλίνες γέμισαν, ενώ υπήρχαν και 4 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Ο ένας εξ αυτών πέθανε διασωληνωμένος τελικά εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, περιμένοντας να βρεθεί ένα κρεβάτι.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία ανέφερε ότι ο άτυχος άνδρας διασωληνώθηκε την Δευτέρα και πέθανε ξημερώματα Πέμπτης.

Η κα. Παγώνη τόνισε πως το νοσοκομείο ήταν σε καθημερινή επαφή με το ΕΚΑΒ για να μπορέσει να βρεθεί κρεβάτι αλλά δεν πρόλαβε να μεταφερθεί, καθώς κατέληξε.

«Ήταν υπέρβαρος ο 34χρονος, η παχυσαρκία ήταν ένας παράγοντας κινδύνου που επιβάρυνε την περίπτωσή του» συμπλήρωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ πέθανε στο «Λαϊκό»

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και προχθές στο «Λαϊκό Νοσοκομείο», με διασωληνωμένο ασθενή να πεθαίνει εκτός εντατικής.

Οι απώλειες αυτές είναι ενδεικτικές της εντεινόμενης πίεσης – ακόμη στα νοσοκομεία της Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο «Γεννηματάς» στη χθεσινή εφημερία έγιναν, σύμφωνα με την ΕΡΤ1, 120 εισαγωγές ασθενών που εξετάστηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και οι 74 εξ αυτών έχουν εισαχθεί στην κλινική COVID.

Πέθανε 34χρονος διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Γεννηματάς (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr