Παρέμβαση εισαγγελέα για την πτώση σοβάδων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής

Παρέμβαση εισαγγελέα για την πτώση σοβάδων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής

Σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση με αφορμή το νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής

Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή το νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων από το ταβάνι, που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι η αναζήτηση ποινικών ευθυνών για αξιόποινες πράξεις, μεταξύ των οποίων η επικίνδυνη βλάβη από αμέλεια και η παράβαση καθήκοντος.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε τραυματισμούς»

Υπενθυμίζεται πως η εκπαιδευτικός που κατήγγειλε το νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, Θεοδώρα Δριμάλα, είπε ότι πέντε λεπτά αργότερα τα παιδιά περνούσαν από το σημείο, βγαίνοντας για διάλειμμα, κάτι που προφανώς θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών.

«Πέντε λεπτά πριν από το διάλλειμα έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι προς τον πρώτο όροφο. Εάν αυτό γινόταν την ώρα που έβγαιναν τα παιδιά διάλλειμα, θα μπορούσαμε να είχαμε τραυματισμούς», είπε η εκπαιδευτικός. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ακόμη ότι ανάλογο περιστατικό έγινε και στις τουαλέτες των δασκάλων στο ίδιο σχολείο. 

«Πιο πάνω, 500 μέτρα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, έπεσαν και εκεί σοβάδες στις τουαλέτες των μαθητών», πρόσθεσε και μίλησε για «πανελλαδικά γερασμένα και κακοσυντηρημένα σχολικά κτήρια 30 – 50 ετών». «Μας έχει σώσει η ετοιμότητα εκπαιδευτικών και λίγο η τύχη αλλά πρέπει να παρθούν μέτρα», τόνισε.

Να σημειωθεί πριν από λίγες ημέρες είχε πέσει ψευδοροφή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας και ανάλογο πρόβλημα είχε προκύψει και στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την πτώση σοβάδων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής

Πηγή dikaiologitika.gr