Ο Σκυλακάκης αποκλείει lockdown για εμβολιασμένους, «σε κανονικούς ρυθμούς η οικονομία»

(Φωτ.: Eurokinissi)

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ξεκαθάρισε ότι σενάριο για lockdown σε εμβολιασμένους δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο σχεδιασμό του κυβερνητικού επιτελείου.

Ένα ακόμη κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης βάζει «φρένο» στα όσα ακούγονται σχετικά με νέα, πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα (τύπου lockdown) για την αναχαίτιση του κύματος κορονοϊού.

Η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους ότι γενικό απαγορευτικό για εμβολιασμένους δεν είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.  

Επίσης, τόνισε ότι η εικόνα από την οικονομία είναι ότι λειτουργεί σε κανονικούς ρυθμούς και φαίνεται τόσο στα δημόσια οικονομικά όσο και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. 

Νωρίτερα σήμερα, ένας ακόμη κορυφαίος υπουργός υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε ανοιχτοί για τις γιορτές. Κανένας μας δεν αντέχει κλειστές εορτές. Γενικό lockdown δεν θα υπάρξει, δεν μπορεί να υπάρξει για πολλούς και διαφόρους λόγους» ανέφερε στον ρ/σ Παραπολιτικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν τιμωρεί κανέναν, ούτε θέλει να κάνει σε κανέναν κακό. Αντίθετα η «κοινωνική κινητικότητα ρυθμίζεται, ανάλογα του κινδύνου που έχει κάποιος για να καταλήξει σε ΜΕΘ ή στο νοσοκομείο και άρα να προκαλέσει επιπλέον πίεση στο σύστημα υγείας».

Όπως, είπε, «το κριτήριο δεν είναι έχει εμβολιαστεί ή δεν έχεις εμβολιαστεί γιατί σε αγαπάμε ή δεν σε αγαπάμε, το κριτήριο είναι αν έχεις εμβολιαστεί ή δεν έχεις εμβολιαστεί γιατί αν έχεις εμβολιαστεί κινδυνεύεις Χ αν δεν έχεις εμβολιαστεί κινδυνεύεις 20Χ. Άρα όχι για να τιμωρήσουμε κανέναν αλλά γιατί πρέπει να μειώσουμε την πίεση στο σύστημα υγείας για να μην έχουμε ξανά καραντίνα παίρνουμε αυτά τα μέτρα».

 

 

Ο Σκυλακάκης αποκλείει lockdown για εμβολιασμένους, «σε κανονικούς ρυθμούς η οικονομία»

Πηγή dikaiologitika.gr