Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ απαντά στους αρνητές της Απογραφής: «Ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα» (βίντεο)

(Φωτ.: Eurokinissi)

Ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ τοποθετήθηκε για το φαινόμενο των… αρνητών της Απογραφής, οι οποίοι δεν θέλουν να κάνουν τη διαδικασία θέτοντας ζήτημα προσωπικών δεδομένων.

Ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Αθανάσιος Θανόπουλος έδωσε απαντήσεις για το θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Θανόπουλος εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαρροής προσωπικών δεδομένων σε οποιονδήποτε δημόσιο φορέα ή ιδιωτική επιχείρηση.

Όπως τόνισε, η ψηφιακή πύλη gov.gr χρησιμοποιήθηκε (στη διαδικασία της Απογραφής 2021) καθαρά για πρακτικούς λόγους, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τα στοιχεία καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΣΤΑΤ, τηρουμένων όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Υπενθύμισε πως στη δεύτερη φάση της Απογραφής, μπορεί κάποιος να ολοκληρώσει τη διαδικασία χωρίς να δώσει προσωπικά στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ανέφερε, οι φάκελοι της Απογραφής με τον κωδικό αριθμό θα έχουν φθάσει σε όλα τα σημεία της χώρας.

Ενδεχόμενη μικρή συμμετοχή θα αποκλείσει σε περιπτώσεις δήμους από ενδεχόμενες επιδοτήσεις, επεσήμανε. Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προστίμου σε αρνητές, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ανέφερε: «Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε πρόστιμο, αν και προβλέπεται από τον νόμο. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και ανθρώπινοι».

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ απαντά στους αρνητές της Απογραφής: «Ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα» (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr