Νέες επενδύσεις του Έλον Μασκ στην Ελλάδα

Νέες επενδύσεις του Έλον Μασκ στην Ελλάδα

Βήμα βήμα ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ αυξάνει το επιχειρηματικό του αποτύπωμα στην Ελλάδα διευρύνοντας τις επενδύσεις στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναζητούνται τρόποι για την επέκταση της ερευνητικής ομάδας και των υποδομών που χρησιμοποιούνται από την Τέσλα στο τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Παράλληλα η Tesla Greece που έχει συσταθεί και για την εμπορία, υποστήριξη και δικτύωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, βρίσκεται σε φάση ενίσχυσης του δυναμικού που ασχολείται με την εμπορική δραστηριότητα, ενώ ως το τέλος του μήνα αναμένεται και η έναρξη της εμπορικής δραστιότητας Starlink, θυγατρικής της Space X στη χώρα μας που ειδικεύεται στις υπηρεσίες δορυφορικού ίντερνετ.

Η Tesla έχει βολιδοσκοπήσει το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» αλλά και τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών για την κατασκευή ενός δεύτερου κτιρίου που θα συνορεύει με το υφιστάμενο όπου είναι εγκατεστημένη, με στόχο να μεγαλώσει η ομάδα αναλαμβάνοντας μεγαλύτερα πρότζεκτ.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει προτείνει να αναγείρει η ίδια με δικά της έξοδα το νέο κτίριο με αντάλλαγμα τη μη καταβολή ενοικίων για κάποια χρόνια. Σε κάθε περίπτωση το πλάνο αυτό συμβαδίζει με τη στρατηγική επέκτασης της Tesla στην Ευρώπη. 

Νέες επενδύσεις του Έλον Μασκ στην Ελλάδα

Πηγή dikaiologitika.gr