Νέα μέτρα: Γιατί επιβλήθηκαν τα rapid test για ανεμβολίαστους στις εκκλησίες

Νέα μέτρα: Γιατί επιβλήθηκαν τα rapid test για ανεμβολίαστους στις εκκλησίες

Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι πιστοί θα εισέρχονται στις εκκλησίες με αρνητικό rapid test

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα πρέπει πλέον να διενεργούν rapid test για να εκκλησιάζονται, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διευκρίνισε μάλιστα πως αν στους ελέγχους που θα γίνονται στις εκκλησίες, διαπιστωθεί ότι ανεμβολίαστοι πιστοί δεν έχουν υποβληθεί σε έλεγχο, θα επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Ο Γιάννης Οικονόμου εξήγησε, παράλληλα, και τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου: 

«Στις εκκλησίες πηγαίνουν άνθρωποι ηλικιών που είναι ευάλωτοι στον κορονοϊό, είτε έχουν εμβολιαστεί κι έχει περάσει το διάστημα που έχουν ανοσία είτε είναι ανεμβολίαστοι.

Εκεί από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο είπαμε ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν θωρακισμένοι», επεσήμανε.

«Είπαμε λοιπόν ότι θα απαιτείται το τεστ μετά και την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου και οι επίτροποι της εκκλησίας θα είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία και δειγματοληπτικά τα όργανα της Πολιτείας θα κάνουν κι εκεί ελέγχους. Οι πιστοί οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν», σχολίασε χαρακτηριστικά. 

Νέα μέτρα: Γιατί επιβλήθηκαν τα rapid test για ανεμβολίαστους στις εκκλησίες

Πηγή dikaiologitika.gr