Μόνο οι εμβολιασμένοι στα γυμναστήρια, τι θα γίνει με τις συνδρομές των ανεμβολίαστων

Πηγή: Pexels

Το ΦΕΚ ορίζει τα νέα μέτρα για τα γυμναστήρια τα οποία πλέον επιτρέπουν μόνο την είσοδο σε εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει – Καμία αναφορά για τις συνδρομές των ανεμβολίαστων

 

Στη δημοσιότητα ήρθε το ΦΕΚ που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τα οποία είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια εξειδίκευσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00”.

Για τα γυμναστήρια συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:

  • Τήρηση των μέτρων του πίνακα Α στους κοινόχρηστους χώρους.
  • Δυνατότητα λειτουργίας μόνο για πρόσωπα που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9.
  • Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

Παράλληλα ισχύουν τα εξής γενικά μέτρα όπως σε όλους τους χώρους:

Χρήση προστατευτικής μάσκας:

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,

β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και

β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της παρούσας.

Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.

Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/ΓΠ.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας

Τι θα γίνει με τις συνδρομές των ανεμβολίαστων;

Ένα σημαντικό τμήμα του πελατολογίου των γυμναστηρίων – οι μη εμβολιασμένοι – από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου θα αποτελούν παρελθόν καθώς με τα νέα μέτρα δεν θα τους επιτρέπεται πλέον η είσοδος σε αυτά ούτε με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Το νέο μέτρο φέρνει τα πάνω κάτω στα γυμναστήρια με τους ιδιοκτήτες τους να λένε ότι σε μια δύσκολη οικονομική χρονική συγκυρία λόγω της παρατεταμένης πανδημίας, χάνουν ένα ποσοστό του πελατολογίου τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το μεγάλο ερώτημα φυσικά είναι τι θα γίνει με τις συνδρομές των ανεμβολίαστων που έχουν προπληρώσει πακέτα 3μηνης και 6μηνης συνδρομής κ μέχρι τώρα έμπαιναν με rapid test.

Ένα ερώτημα που δεν απαντιέται μέσω του ΦΕΚ.

Μόνο οι εμβολιασμένοι στα γυμναστήρια, τι θα γίνει με τις συνδρομές των ανεμβολίαστων

Πηγή dikaiologitika.gr