Μιχαηλίδου: «Να καταφέρουμε η φυσική αναπηρία να μην είναι και κοινωνική»

Στο διεθνές συνέδριο του κέντρου «Εστία» με θέμα «10 Χρόνια ΣΥΔ-10 Χρόνια Μπροστά», απηύθυνε χαιρετισμός η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου στον χαιρετισμό της τόνισε πως «η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, η κατάργηση των διακρίσεων, ο σεβασμός των δικαιωμάτων και η κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, είναι στόχοι που, για να επιτευχθούν, χρειάζονται τη συμβολή όλων μας. Δεν είναι μόνο ζήτημα πολιτικής βούλησης, νομοθετικού πλαισίου ή πόρων, αν κι αυτά είναι αναγκαία προαπαιτούμενα. Χρειάζεται επιπλέον η ενεργητική στάση των ίδιων των πολιτών. Μέσα από το ατομικό και συλλογικό μας παράδειγμα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να καταφέρουμε η φυσική αναπηρία να μην είναι και κοινωνική αναπηρία».

Στη συνέχεια η υφυπουργός ευχαρίστησε την πρόεδρο και το ΔΣ της «ΕΣΤΙΑΣ» για την ολιστική φροντίδα που παρέχει εφ’ όρου ζωής σε μικρούς και μεγάλους με νοητική στέρηση, ενώ τόνισε το κοινό όραμα που υπάρχει για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων και των κοινωνικών αγκυλώσεων, «που στιγματίζουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, αναγκάζοντάς τους να μένουν στο περιθώριο».

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που γίνονται για την αποϊδρυματοποίηση των ατόμων με αναπηρία, στην ίδρυση και λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, οι οποίες βοηθούν στην κοινωνικοποίηση των ωφελουμένων, καθώς και στην θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού.

Μιχαηλίδου: «Να καταφέρουμε η φυσική αναπηρία να μην είναι και κοινωνική»

Πηγή dikaiologitika.gr