Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα 2021

eurokinissi

«Μερομήνια» ονομάζεται ο εμπειρικός τρόπος να «διαβάζει» κανείς τον καιρό και περνά από γενιά σε γενιά.

Τα «μερομήνια» αποτελούν τον εμπειρικό τρόπο να προβλέψει κανείς τον καιρό. Ένας από αυτούς που έχουν διδαχθεί τον συγκεκριμένο τρόπο είναι και ο Γιάννης Δρακάκης.

Ο 47χρονος Κρητικός, διαθέτει πρατήριο βενζίνης στα Χανιά, ενώ έμαθε πριν περίπου μια εικοσαετία τη μέθοδο από τον παππού του. Έτσι έμαθε να διαβάζει τα «μερομήνια».
Εμφανίστηκε πριν μερικές εβδομάδες στο MEGA για να κάνει τις δικές του προβλέψεις: «Τα μερομήνια βγαίνουν τις πρώτες 12 μέρες του Αυγούστου. Κάθε μέρα είναι και ένας μήνας», δήλωσε ο κ. Δρακακάκης και εξήγησε την ονομασία αυτής της παράδοσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως παρατηρώντας αυτές τις συγκεκριμένες ημέρες το φεγγάρι κάνει τις προβλέψεις του. «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ηλιόλουστη και μετά θα ξεκινήσουν οι βροχές», σημείωσε.

Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος

«Ο Δεκέμβριος θα είναι κρύος με βροχή και χιόνια, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όπου και θα ακολουθήσουν οι Αλκυονίδες ημέρες». Ο κ. Δρακακάκης αποκάλυψε πως έχει κάνει προβλέψεις μέχρι και τον Απρίλιο του 2022. Σύμφωνα με τον ίδιο ο χειμώνας θα είναι βαρύς, μέχρι και το Μάρτιο, ενώ το Πάσχα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός.

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα 2021

Πηγή dikaiologitika.gr