Μέρκελ: Δραματική έκκληση προς τους Γερμανούς – «Σας παρακαλώ εμβολιαστείτε» (βίντεο)

Μέρκελ: Δραματική έκκληση προς τους Γερμανούς - «Σας παρακαλώ εμβολιαστείτε» (βίντεο)

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται και η Γερμανία, με το νέο κύμα της πανδημίας που σαρώνει τη χώρα, γεγονός που ανάγκασε την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να απευθύνει δραματική έκκληση στους συμπολίτες της να εμβολιαστούν.

Η απερχόμενη καγκελάριος, μέσω βίντεο podcast, απηύθυνε κάλεσμα στους Γερμανούς να εμβολιαστούν κατά του ιού, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες την πανδημία.

«Ο εμβολιασμός είναι λογικός και δείχνει αλληλεγγύη, γιατί μας επιτρέπει να βγούμε καλύτερα από την πανδημία. Ως εκ τούτου, προτρέπω όλους όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο: να το ξανασκεφτείτε. Αμέτρητοι ειδικοί σε όλο τον κόσμο έχουν έγκυρες και καλά ελεγμένες απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, σε όλες τις αμφιβολίες, σε όλους τους φόβους. Μπορούμε να τους εμπιστευτούμε και να εμβολιαστούμε με καθαρή συνείδηση», είπε η κυρία Μέρκελ.

Η καγκελάριος αναφέρθηκε και στην «κρίσιμη κατάσταση» -όπως τη χαρακτήρισε- που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας.

«Οι θάλαμοι είναι γεμάτοι, οι ασθενείς πρέπει να μεταφερθούν σε άλλες τοποθεσίες. Τα ραντεβού στα χειρουργεία ακυρώνονται. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι ήδη στα πρόθυρα της κατάρρευσης», είπε η κυρία Μέρκελ, για να προχωρήσει σε ακόμη μια έκκληση για εμβολιασμό.

«Αγαπητοί συμπολίτες, έχουμε πολύ δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας και καταλαβαίνετε την ανησυχία μου. Καταλαβαίνω ότι πολλοί νιώθετε το ίδιο. Ας θυμηθούμε όμως: πριν από έναν χρόνο ήμασταν σε μια παρόμοια δύσκολη κατάσταση. Αλλά, εκείνη την εποχή δεν είχαμε το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό: το εμβόλιο. Τώρα είναι εκεί και πρέπει απλώς να πάμε να το κάνουμε. Σας ζητώ να συμμετέχετε κι εσείς και προσπαθήστε να πείσετε συγγενείς και φίλους. Αν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να σώσουμε τη χώρα μας αυτόν τον χειμώνα».

{https://youtu.be/9fXZLELSRbA}

Παρόμοια παράκληση απηύθυνε και ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Μέρκελ: Δραματική έκκληση προς τους Γερμανούς - «Σας παρακαλώ εμβολιαστείτε» (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr