Κύπρος: «Η συμμετοχή Αναστασιάδη στη Διάσκεψη για τη Λιβύη αναγνώριση του ρόλου της χώρας μας»

Κύπρος: «Η συμμετοχή Αναστασιάδη στη Διάσκεψη για τη Λιβύη αναγνώριση του ρόλου της χώρας μας»

Στο Παρίσι βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να συμετάσχει στη Διάσκεψη για τη Λιβύη

«Η συμμετοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Διάσκεψη για τη Λιβύη, που αρχίζει σήμερα στο Παρίσι, αποτελεί και αναγνώριση του ρόλου που η χώρα μας έχει να επιτελέσει ως πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή μας», δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι «ολοκληρώθηκε χθες, Πέμπτη, το βράδυ η πρώτη μέρα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Παρίσι κατά την οποία ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στις εργασίες του Φόρουμ για την Ειρήνη, όπως βεβαίως και στο δείπνο που παρέθεσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στο περιθώριο του Φόρουμ για την Ειρήνη, ο κ. Αναστασιάδης είχε διμερή συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς, με την οποία συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και η ενταξιακή πορεία της Σερβίας.

Στο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται η συμμετοχή της Κύπρου στη Διάσκεψη για τη Λιβύη. Είναι η πρώτη φορά που Κύπριος Πρόεδρος συμμετέχει στις εργασίες της Διάσκεψης για τη Λιβύη, κάτι που αποτελεί και αναγνώριση του ρόλου που η χώρα μας έχει να επιτελέσει ως πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στις εργασίες της 41ης Γενικής Συνδιάσκεψης της ΟΥΝΕΣΚΟ, ενώ θα ακολουθήσει δείπνο που θα παραθέσει η Γενική Διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ Οντρέ Αζουλέ στο οποίο θα παρακαθίσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Κύπρος: «Η συμμετοχή Αναστασιάδη στη Διάσκεψη για τη Λιβύη αναγνώριση του ρόλου της χώρας μας»

Πηγή dikaiologitika.gr