Κύπρος: Ανακοίνωση της Eurostat για μείωση ανεργίας – Η οικονομία εισήλθε σε τροχιά ανάπτυξης

Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής της Ελλάδας τον Νοέμβριο

Με βάση τη σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), το ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο, τον Σεπτέμβριο του 2021 (στοιχεία εποχικά διορθωμένα) μειώθηκε στο 3,6% σε σχέση με 9,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2020, συνεχίζοντας έτσι τη σημαντική πτωτική πορεία που άρχισε από τον Ιούλιο του 2021, αναφέρει ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών.

   Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο τρίτος διαδοχικά μήνας που η Κύπρος καταγράφει ποσοστό ανεργίας που αντιστοιχεί σε ποσοστό πλήρους απασχόλησης.

   Το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωζώνης και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο χαμηλά ανάμεσα στα κράτη μέλη, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία ενδεικτικά αναφέρεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας της Ευρωζώνης ανήλθε στο 7,4% το Σεπτέμβριο του 2021, σε σύγκριση με 8,6% τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

   Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία εισήλθε οριστικά σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας θετικών οικονομικών προοπτικών, μέσω της μεγάλης βελτίωσης που επιτεύχθηκε στην αγορά εργασίας. Αναμένεται ότι η ανεργία θα συνεχίσει την πτωτική της πορεία και κατά τους εναπομείναντες μήνες του 2021 και αυτό επιβεβαιώνει ότι τα έγκαιρα και στοχευμένα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ήταν αποτελεσματικά, συγκρατώντας την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου.

Πηγή