Κουτσούμπας: «Θα συνεχίσουμε παντού τον αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση»

Κουτσούμπας: «Θα συνεχίσουμε παντού τον αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση»

Νέα κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης προανήγγειλε από την Πάτρα, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της συνάντησής του με τον δήμαρχο Πάτρας, Κώστα Πελετίδη δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε παντού τον αγώνα, απέναντι στην κυβέρνηση, στα υπουργεία, καθώς και μέσα στη Βουλή, μαζί με τα άλλα πολιτικά κόμματα, αλλά και έξω από αυτή, στους δρόμους του αγώνα, γιατί πραγματικά χρειάζεται να επιλυθούν καίρια ζητήματα που οι δήμοι τα θέλουν και τα ζητούν. Όμως, είναι ζήτημα της κεντρικής εξουσίας, η οποία πρέπει να αποφασίσει ποιων συμφέροντα θέλει να υπηρετεί».

«Εμείς θα είμαστε στο πλευρό του λαού της Πάτρας, στο πλευρό της δημοτικής Αρχής και του δημάρχου και θα αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Μιλώντας για τον Δήμο Πατρέων, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «αποτελεί πρότυπο δράσης, αγωνιστικότητας, υπεράσπισης και διεκδίκησης των συμφερόντων της πόλης και του λαού, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά η τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των πολιτικών που έρχονται σαν συνέχεια όλων αυτών των αλλεπάλληλων μεταρρυθμίσεων και αναδιαρθρώσεων που έγιναν στον τομέα αυτό».

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις έχουν δώσει αλλεπάλληλα στους δήμους πάνω από 200 αρμοδιότητες και καθήκοντα, χωρίς όμως την απαραίτητη χρηματοδότηση και ως εκ τούτου μιλάμε ουσιαστικά για υποχρηματοδότηση». «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί ο δήμος να λειτουργήσει ουσιαστικά και να υπηρετήσει τα συμφέροντα για τα οποία τον έχει εκλέξει ο λαός της Πάτρας, όπως βέβαια το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους δήμους», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή η υποχρηματοδότηση οδηγεί σε έλλειψη προσωπικού για να γίνουν έργα και να λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες του δήμου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται ο λαός».

Κατά τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, η λύση «πρέπει να είναι οι μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις και οι προσλήψεις να γίνονται με ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης, για αυτό πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, είπε ότι «ενημερώσαμε τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας, όπως η ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και η πλήρης χρηματοδότηση από το κράτος για την κάλυψη των αναγκών του δήμου και την ικανοποίηση των οξυμένων λαϊκών αναγκών».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα, ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με την επιτροπή πυρόπληκτων και το ΔΣ της Κοινότητας Σουλίου.

Στις έξι και μισή το απόγευμα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο «Δημήτρης Τόφαλος».

Κουτσούμπας: «Θα συνεχίσουμε παντού τον αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση»

Πηγή dikaiologitika.gr