Κοτανίδου: «Μειονότητα οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται – Δεν θα αποδώσει ένα lockdown» (βίντεο)

Κοτανίδου: «Μειονότητα οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται - Δεν θα αποδώσει ένα lockdown» (βίντεο)

Τους ανεμβολίαστους χαρακτήρισε ως το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή τη φάση της πανδημίας του κορονοϊού, με το νέο κύμα, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας, ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Η κυρία Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι τα πράγματα είναι ζορισμένα σε κάποιες περιοχές εδώ και αρκετό καιρό καθώς υπάρχει κόσμος που αρνείται να χρησιμοποιήσει το μόνο όπλο που έχουμε, το εμβόλιο.

Στο γεγονός αυτό οφείλεται κατά την κυρία Κοτανίδου η αύξηση στα εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. «Αυτό που έχουμε ως πρόβλημα είναι οι μη εμβολιασμένοι και είναι αυτοί που μπαίνουν στα νοσοκομεία. Μειονότητα είναι οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η καθηγήτρια επισήμανε ότι όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμένων τόσο θα μειώνονται οι θάνατοι και οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ενός lockdown, η κυρία Κοτανίδου απάντησε ότι οποιοδήποτε κλείσιμο δεν θα αποδώσει περισσότερο από τα προηγούμενα, προσθέτοντας ότι είναι θέμα της κυβέρνησης τα μέτρα.

Τέλος, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας χαρακτήρισε δύσκολη την απόφαση να πάρουμε επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ενώ για τις φετινές γιορτές ανέφερε ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα όπως πέρσι με προσοχή και με τους γνωστούς μας.

Πηγή dikaiologitika.gr