Κορονοϊός: Η Βρετανία ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια κρούσματα

pixabay

Η Βρετανία ξεπέρασε το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, καθώς οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 47.240 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει έτσι τις 10.021.497.

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν 147 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 144.433 νεκρούς. Ο απολογισμός συμπεριλαμβάνει μόνο όσους απεβίωσαν σε χρονικό διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον ιό.

Τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα έχουν αρθεί από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, με την επίκληση της προόδου της εκστρατείας ανοσοποίησης. Πάνω από το 88% των πολιτών ηλικίας άνω των 12 ετών έχει λάβει πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19, ενώ πάνω από το 80% έχει εμβολιαστεί πλήρως, κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων, που ξεπέρασε το 28% του πληθυσμού-στόχου.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως έξι αφρικανικές χώρες θα προστεθούν στον κατάλογο των «κόκκινων» χωρών λόγω μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού το οποίο ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική.

Πρόκειται για τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, το Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη), τη Ζιμπάμπουε και την Μποτσουάνα.

Κορονοϊός: Η Βρετανία ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια κρούσματα

Πηγή dikaiologitika.gr