Κλείνει η ΜΕΘ του νοσοκομείου Πύργου – Απέμεινε μόνο ένας γιατρός

Κλείνει η ΜΕΘ του νοσοκομείου Πύργου - Απέμεινε μόνο ένας γιατρός

Κλείνει η ΜΕΘ του νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας.

Μεταφέρονται οι ασθενείς στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων της Πάτρας, ενώ δεν υπάρχουν πλέον γιατροί και κλείνει η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, εν μέσω πανδημίας. 

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς αποχώρησε ο ένας από τους δύο γιατρούς από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ilialive.gr, το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν Ηλείας, γνωμοδότησε αρνητικά κρίνοντας επικίνδυνη τη λειτουργία της Μονάδας υπό αυτές τις συνθήκες.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Για το θέμα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ο βουλευτής Ηλείας, αξιώνοντας δια ζώσης απάντηση στη Βουλή, σε σχέση με την έντονη ανησυχία, αλλά και τα αναπάντητα ερωτηματικά που προκαλεί στους κατοίκους της Ηλείας η σταδιακή αποδυνάμωση της κλινικής ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου, η οποία μαθηματικά οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας της μονάδας, ενώ η πανδημία καλπάζει και οι ανάγκες για διασωληνώσεις αυξάνονται καθημερινά.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Κατρίνης “από τους συνολικά 4 ιατρούς που υπηρετούσαν στη μονάδα του Γ.Ν. Πύργου, οι 2 παραιτήθηκαν για να τοποθετηθούν σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ πρόσφατα μετακινήθηκε ακόμα ένας ιατρός σε νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του νοσοκομείου και χωρίς να υπάρχει πρόνοια για αναπλήρωσή τους ή στελέχωση της κλινική. Με ποιο σκεπτικό ελήφθησαν αυτές οι αποφάσεις και ποιος τις πήρε;”

Κλείνει η ΜΕΘ του νοσοκομείου Πύργου - Απέμεινε μόνο ένας γιατρός

Πηγή dikaiologitika.gr