ΚΙΝΑΛ: Πότε και πώς θα διεξαχθεί το debate

(Φωτ.: Eurokinissi)

«Επί ποδός» είναι τα επιτελεία των πέντε υποψηφίων για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής μερικά 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή του debate.

Οι επαφές ανάμεσα στους ανθρώπους των πέντε υποψηφίων (Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης και Χάρης Καστανίδης) για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και τη διοίκηση της ΕΡΤ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί όσον αφορά τους «όρους» και τις λεπτομέρειες της «τηλεμαχίας». Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα συμμετάσχει.

Αυτό που απομένει για να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα αναμετρηθούν στο τηλεοπτικό στούντιο της ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας (29/11) οι πέντε υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, είναι το αν οι συμμετέχοντες θα δέχονται καθιστοί ή όρθιοι τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, κάθε ερώτηση που θα απευθύνουν οι δημοσιογράφοι (με αλφαβητική σειρά) στους πέντε υποψηφίους θα διαρκεί 30 δευτερόλεπτα και κάθε απάντηση 90 δευτερόλεπτα.

Οι έξι κύκλοι της τηλεμαχίας θα εξελιχθούν με ερωτήσεις σχετικά με την:

1. Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας – Οικονομική κρίση – Κλιματική αλλαγή – Ενεργειακή κρίση -Δημογραφικό.

2. Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό.

3. Τη θέση του ΚΙΝΑΛ στο πολιτικό σκηνικό – Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης – Η ελληνική και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία – Η επόμενη μέρα.

4. Τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και τους Θεσμούς.

5. Μια ελεύθερη ερώτηση δημοσιογράφων εκτός θεματικού πλαισίου.

6. Μια ελεύθερη ερώτηση μεταξύ συνυποψηφίων.

Ποιοι δημοσιογράφοι θα είναι στο debate

Από πλευράς των δημοσιογράφων, το συντονισμό της τηλεμαχίας θα έχει η παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΡΤ Ανδριάννα Παρασκευοπούλου, ενώ το πάνελ των δημοσιογράφων θα αποτελούν ο Παύλος Τσίμας από τον Σκάι, ο διευθυντής ενημέρωσης του Action24 Γιώργος Κουβαράς και ο Τάσος Παππάς από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Οι εκλογές

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021 (αν χρειαστεί δεύτερος γύρος), τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής εκλέγουν τη νέα ηγεσία, όπως ορίζει το Καταστατικό. Τα εκλογικά κέντρα που θα ανοίξουν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου είναι 840. Τα 818 από αυτά βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ 22 εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν για τους Απόδημους σε 11 χώρες σε όλο τον κόσμο με τα περισσότερα να βρίσκονται στη Γερμανία.

 

ΚΙΝΑΛ: Πότε και πώς θα διεξαχθεί το debate

Πηγή dikaiologitika.gr