Κινάλ – Εκλογές: Συμφωνία για πρώτο debate στις 29 Νοεμβρίου

(Φωτ.: Intime)

Επήλθε συμφωνία μεταξύ (πέντε) υποψηφίων και τελικά θα πραγματοποιηθεί το τηλεοπτικό debate ενόψει των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη των πέντε υποψηφίων (Ν. Ανδρουλάκης, Π. Γερουλάνος, Χ. Καστανίδης, Α. Λοβέρδος, Π. Χρηστίδης) για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, με τη διοίκηση της ΕΡΤ για το ζήτημα της «τηλεμαχίας» πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συμφωνία γύρω από ένα γενικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή ενός debate που θα φιλοξενηθεί στην κρατική τηλεόραση, στις 29 Νοεμβρίου. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη debate ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ. 

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων συμφώνησαν να έχουν μια ακόμη επαφή αύριο (17/11), προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του debate (θεματικές ενότητες για τις ερωτήσεις, δημοσιογράφοι κ.λπ).

Σχετικά με το αν θα γίνει η «τηλεμαχία» με φυσική παρουσία όλων των υποψηφίων ή αν θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM, είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαριστεί για την ώρα. Στη δεύτερη περίπτωση, μένει ανοιχτό παράθυρο και για τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων θα αποστείλουν εντός της ημέρας επιστολή στην αρμόδια επιτροπή του ΚΙΝΑΛ (ΕΔΕΚΑΠ), προκειμένου να γνωστοποιήσουν τη συμφωνία με την ΕΡΤ και την οποία θα κοινοποιήσουν και στον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Κωνσταντίνος Ζούλας, Φώτης Καφαράκης και Γιάννης Τρουπής (από την πλευρά της ΕΡΤ) και από τους υποψήφιους οι Σπύρος Καρανικόλας (Λοβέρδος), Βαγγέλης Τσόγκας (Ανδρουλάκης), Ν. Μπήλιος (Χρηστίδης), Αιμ. Σαπρανίδης (Καστανίδης) και Μ. Λούπης (Γερουλάνος).

Κινάλ - Εκλογές: Συμφωνία για πρώτο debate στις 29 Νοεμβρίου

Πηγή dikaiologitika.gr