ΚΙΝΑΛ: Αίτημα στην ΕΡΤ για «debate των 5», χωρίς Παπανδρέου

eurokinissi

Επιστολές στην ΕΡΤ για να γίνει το debate με τη συμμετοχή των 5 από τους 6 υποψηφίους αρχηγούς του ΚΙΝΑΛ (χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου) στέλνουν οι εκπρόσωποί τους, μετά και την απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ ότι είναι «αναρμόδια», αλλά και την αδυναμία να βρεθεί κοινός τόπος στους όρους διεξαγωγής του.

Επιστολή έχει στείλει προς την ΕΡΤ (χωρίς κοινοποίηση στην «αναρμόδια» ΕΔΕΚΑΠ) ο εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη, Βαγγέλης Τσόγκας, με την οποία καλεί την δημόσια τηλεόραση (είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσει τα debate), να προχωρήσει στις διαδικασίες, κατά τα πρότυπα που ακολουθήθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ το 2017.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουν 3 ή 4 θεματικές ενότητες, απαντήσεις 1:30 λεπτού, με δυνατότητα ερώτησης υποψηφίου προς υποψήφιο και δυνατότητα ελεύθερης ερώτησης.

Τα 2 debates (εάν γίνει δεκτό το αίτημα από τη δημόσια τηλεόραση) θα διεξαχθούν στις 22 και 26 Νοεμβρίου, ένα στην ΕΡΤ και ένα στην ΕΡΤ3 με τα περιφερειακά.

Μάλιστα, αντίστοιχη επιστολή θα στείλει ο Σπύρος Καρανικόλας, εκπρόσωπος του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Νίκος Μπήλιος, εκπρόσωπος του Παύλου Χρηστίδη, ο Μιχάλης Λούπης από την πλευρά του Παύλου Γερουλάνου και ο Αιμίλιος Σαπρανίδης από τη μεριά του Χάρη Καστανίδη.

Είχε υπάρξει πρόταση οι 5 υποψήφιοι να στείλουν από κοινού το mail, όμως υπήρξαν αντιδράσεις από κάποιες πλευρές, ώστε να μην θεωρηθεί ότι είναι «ομάδα» απέναντι στον Παπανδρέου ή ότι κάποιος ηγείται αυτής της πρωτοβουλίας.

Η πλευρά Παπανδρέου επέμεινε στους όρους που έθεσε, κι έτσι το debate στην ΕΡΤ, εφόσον γίνει, θα διεξαχθεί χωρίς τον πρώην πρωθυπουργό. Η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, μετά την απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, εκτιμά πως εφόσον δεν υπάρχει θεσμικό όργανο που να διασφαλίζει τον ουσιαστικό διάλογο, δεν πληρούνται τα κριτήρια διεξαγωγής ενός debate, ενώ έχει απορρίψει «τηλεμαχίες» σε ιδιωτικά κανάλια.

Το μπαλάκι περνά στην δημόσια τηλεόραση η οποία σε επιστολή της τόνιζε: «Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ, σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο, θα ανταποκριθεί στις όποιες αποφάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ. Όπως πάντα, τις λεπτομέρειες θα τις συναποφασίσουν όλοι οι συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη διαδικασία».

ΚΙΝΑΛ: Αίτημα στην ΕΡΤ για «debate των 5», χωρίς Παπανδρέου

Πηγή dikaiologitika.gr