Κερατσίνι: «Καίνε» τους υπεύθυνους του εργοστασίου οι μαρτυρίες των εργαζομένων για τον θάνατο της 8χρονης

Κερατσίνι: «Καίνε» τους υπεύθυνους του εργοστασίου οι μαρτυρίες των εργαζομένων για τον θάνατο της 8χρονης

Νέες αποκαλύψεις στο φως της δημοσιότητας για τον τραγικό θάνατο της 8χρονης Όλγας σε εγκαταστάσεις εργοστασίου στο Κερατσίνι.

Περίπου μια εβδομάδα μετά τον φρικτό θάνατο της 8χρονης στις εγκαταστάσεις εργοστασίου στο Κερατσίνι, στο φως έρχονται οι καταθέσεις των εργαζομένων της εταιρείας και των αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στο σημείο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει στο Τμήμα Ασφάλειας Κερατσινιού ο υπεύθυνός βάρδιας της 17ης Νοεμβρίου, μετά το τραγικό δυστύχημα, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί από τους υπάλληλους το εργοστάσιο και να μην βρίσκεται κανείς στον χώρο όταν φτάσουν ΕΛ.ΑΣ. και ΕΚΑΒ.

«Μου λέει “Δεν βλέπεις;” και αντίκρισα σφηνωμένο το σώμα ενός κοριτσιού. Έτρεξα προς το μέρος της και διαπίστωσα ότι το κοριτσάκι ήταν νεκρό. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα πατώντας το κουμπί αλλά είχε μπλοκάρει. Κατάφερα να την ξεκολλήσω από την ασφάλεια. Αμέσως έτρεξα προς τον … και τον ρώτησα “τι να κάνω”. Μου είπε να πάρω το 166. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, μου δόθηκε εντολή να κλείσω το εργοστάσιο και να φύγω. Δε θυμάμαι από ποιον έλαβα την εντολή».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο προϊστάμενος παραγωγής που ανέφερε στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση ότι έφυγε από το εργαστήριο, καθώς ήταν… σε κατάσταση σοκ.

«Στις 17:50 με πήρε τηλέφωνο ο … και κατάλαβα πως ήταν τρομαγμένος. Μου είπε “πρέπει να έχει γίνει κάποιο ατύχημα. Βλέπω έναν άνθρωπο στην πόρτα στρυμωγμένο”.

Τότε ενημέρωσα τηλεφωνικά τον προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών και τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μου είπε να σταματήσει η παραγωγή και να φύγουν οι εργάτες. Βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ, ένιωθα ταχυκαρδίες και έντονη δυσφορία, σοκαρισμένος πήγα στο σπίτι μου για να συνέλθω».

Αποκαλυπτικός είναι ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο περίπου στις 18.30 και για σχεδόν τρεις ώρες κανείς από το εργοστάσιο δεν τους ενημέρωνε για το τι έχει συμβεί.

«Φτάνοντας στο σημείο δεν εντοπίσαμε κάτι. Κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων για περισσότερες πληροφορίες προσεγγίσαμε την κεντρική θύρα του εργοστασίου και ανοίξαμε την καγκελόπορτα, όπου είδαμε κάτω το κοριτσάκι. Παραμείναμε στον χώρο έως τις 21:10 και κανένας υπεύθυνος υπάλληλος της επιχείρησης δεν προσήλθε για να μας αναφέρει λεπτομέρειες για το περιστατικό».

Συμφώνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος της 8χρονης οφείλεται σε ασφυξία και εσωτερική αιμορραγία.

Κερατσίνι: «Καίνε» τους υπεύθυνους του εργοστασίου οι μαρτυρίες των εργαζομένων για τον θάνατο της 8χρονης

Πηγή dikaiologitika.gr