Κατεβάζει ρολά για 17 μέρες ο προαστιακός, σφοδρές αντιδράσεις – Πού θα τερματίζει

Κατεβάζει ρολά για 17 μέρες ο προαστιακός, σφοδρές αντιδράσεις - Πού θα τερματίζει

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του ΟΣΕ να πραγματοποιήσει μέσα στις επόμενες μέρες εργασίες για την αντικατάσταση ενός κλειδιού στην περιοχή του ΣΚΑ στον προαστιακό, εξαιτίας των οποίων θα διακοπεί σημαντικό μέρος της γραμμής από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και επί 17 μέρες.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό του ΟΣΕ, όλα τα δρομολόγια της γραμμής του Αεροδρομίου θα τερματίζουν στο Ηράκλειο και την Μεταμόρφωση και δεν θα υπάρχει δυνατότητα μετεπιβίβασης προς Αθήνα, Πειραιά, ή Κιάτο με μόνη εναλλακτική την μετεπιβίβαση στο Μετρό (Δουκίσσης Πλακεντίας) ή τον ΗΣΑΠ (Νερατζιώτισσα).

Επίσης, οι επιβάτες από τους σταθμούς της γραμμής του Κιάτου δεν θα μπορούν να μετεπιβιβάζονται στα δρομολόγια προς Αεροδρόμιο.

Ο σχεδιασμός αυτός έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους σιδηροδρομικούς δεδομένου του ότι βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας ενώ σχετική δήλωση έκανε και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς, υποστηρίζοντας πως τα έργα θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δύο χρόνια.

Τονίζεται ότι ακόμα δεν έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΣΕ.

Η δήλωση του κ. Παππά:

«Η ακατανόητη απόφαση των ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ να εκκινήσουν εργασίες στη γραμμή του προαστιακού εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας θέτει σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες επιβάτες και οδηγεί το μέσο σε περαιτέρω απαξίωση.

Τα έργα (αντικατάσταση κλειδιού στο «σημείο 0») θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια και ίσως μέσα στο πρώτο ολικό lockdown της άνοιξης του 2020. Ή έστω σε κάποια θερινή περίοδο.

Από τις 29 Νοεμβρίου και για 17 ημέρες, διάστημα πολύ μεγάλο για έργα που διακόπτουν προαστιακή συγκοινωνία:

Το αεροδρόμιο και οι ενδιάμεσοι σταθμοί αποκόπτονται από το κέντρο της Αθήνας και το λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα δρομολόγια θα καταλήγουν στο Ηράκλειο και τη Μεταμόρφωση. Η δε μετακίνηση από κέντρο της Αθήνας και το λιμάνι Πειραιά προς το αεροδρόμιο θα πρέπει να γίνεται είτε με αυτοκίνητο είτε με άλλα μέσα.

Οι επιβάτες του προαστιακού της γραμμής από Κιάτο δεν θα μπορούν να μετεπιβιβαστούν στη γραμμή προς αεροδρόμιο με κανένα τρόπο.Καμία από τις λύσεις που σχεδιάζονται, όπως η δρομολόγηση λεωφορείων, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες επιβάτες κάθε συρμού.
Καμία προστασία της δημόσιας υγείας δεν θα επιτευχθεί με τους νέους συνωστισμούς και το μπάχαλο στις αστικές συγκοινωνίες.

Οι πολίτες βιώνουν τα αποτελέσματα της αδράνειας Καραμανλή στα μεγάλα έργα και της αβελτηρίας του στη στήριξη στα ΜΜΜ.»

Κατεβάζει ρολά για 17 μέρες ο προαστιακός, σφοδρές αντιδράσεις - Πού θα τερματίζει

Πηγή dikaiologitika.gr