«Καμία συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων» λέει η Νίκη Κεραμέως

eurokinissi

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διέψευσε κατηγορηματικά για ακόμη μία φορά τις φήμες για κλείσιμο σχολείων λόγω κορονοϊού.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 26.11 στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα πρωτόκολλα τηρούνται καλά. Όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία» δήλωσε η κ. Κεραμέως, η οποία ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την συνδρομή τους στην τήρηση των πρωτοκόλλων.

«Γίνεται πολύ testing. H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test. Σε περίπτωση κρούσματος, απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν εφτά τεστ την εβδομάδα δωρεάν (εργαστηριακά rapid και self test)» είπε η υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «χάρη στον μηχανισμό των τεστ στα σχολεία γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση και αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς. Έτσι καταφέρνουμε να σταματήσουμε τη διασπορά».

Από κει και πέρα, η κα Κεραμέως τάχθηκε με την άποψη της κ. Παπαευαγγέλου, λέγοντας στην ΕΡΤ ότι τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία και δεν την οδηγούν.

«Προφανώς όσα περισσότερα κρούσματα έχουμε στην κοινωνία αυτό επηρεάζει και τα σχολεία. Αν δει κανείς τα κρούσματα, στα σχολεία έχουμε περισσότερα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και λιγότερα σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

«Καμία συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων» λέει η Νίκη Κεραμέως

Πηγή dikaiologitika.gr