Καιρός – Μαρουσάκης: Διπλό νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» το σαββατοκύριακο

Καιρός - Μαρουσάκης: Διπλό νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» το σαββατοκύριακο

Για τον καιρό των επόμενων ωρών και ημερών καθώς είναι σε ισχύ το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Παρέλαση βαρομετρικών χαμηλών που θα δίνουν ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες στο σύνολο της χώρας με έμφαση το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα έχουμε μέχρι και το τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αύριο Τετάρτη περιορίζεται αυτό το κύμα κακοκαιρίας από τον οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά και αυτό γιατί σύμφωνα με τον ίδιο θα επικρατήσει «καιρός του βοριά», θα πνέουν δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

 Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά την Τετάρτη. Την Πέμπτη θα υποχωρήσουν οι βροχοπτώσεις και από Παρασκευή έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα το νέο κύμα κακοκαιρίας είπε ότι θα είναι διπλό με το πρώτο να χτυπά Παρασκευή προς Σάββατο και το δεύτερο την Κυριακή ενώ «και η άλλη εβδομάδα θα κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά είτε από τη Μεσόγειο είτε από τη δυτική Ευρώπη».

«Άρα, η χώρα μας θα βρίσκεται σε τροχιά διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών, διαδοχικών κακοκαιριών. Και η άλλη εβδομάδα δείχνει ότι θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο» καταλήγει ο κ. Μαρουσάκης.

Καιρός - Μαρουσάκης: Διπλό νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» το σαββατοκύριακο

Πηγή dikaiologitika.gr