Η Πολωνία λέει ότι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώνονται στα κλειστά σύνορα

TWITTER

Ένα μεγάλο πλήθος μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώνεται στο κλειστό συνοριακό πέρασμα μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας, όπως δείχνουν βίντεο που δημοσίευσαν η συνοριουλακή και το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας.

«Όλο και περισσότερες ομάδες μεταναστών μεταφέρονται στο συνοριακό πέρασμα Kuznica από τις λευκορωσικές δυνάμεις», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας. Στο βίντεο εμφανίζονται εκατοντάδες άνθρωποι μπροστά σε ουρές Πολωνών αστυνομικών και στρατιωτών.

{https://twitter.com/Poland_MOD/status/1460201066918813698?s=20}

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Μάτσεϊ Βοβσίκ είπε ότι υπήρχαν «χιλιάδες μετανάστες» στο πέρασμα. «Οι πολωνικές δυνάμεις είναι προετοιμασμένες για οποιοδήποτε σενάριο», πρόσθεσε.

Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε συνθήκες παγετού και στις δύο πλευρές των συνόρων Λευκορωσίας-Πολωνίας, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην ΕΕ μέσω Πολωνίας, καθώς μαίνεται η διαμάχη μεταξύ των Βρυξελλών και του Μινσκ.

Καθώς βαθαίνει η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα, σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να διευρύνει τις κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να εγκρίνουν τα μέτρα σήμερα. Οι κυρώσεις ενδέχεται επίσης να στοχεύουν αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικούς πράκτορες που μετέφεραν αιτούντες άσυλο στη Λευκορωσία.

Η Πολωνία λέει ότι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώνονται στα κλειστά σύνορα

Πηγή dikaiologitika.gr