Η Παπαευαγγέλου απαντά για τις παρενέργειες των mRNA εμβολίων για τους κάτω των 30 ετών

Η Παπαευαγγέλου απαντά για τις παρενέργειες των mRNA εμβολίων για τους κάτω των 30 ετών

Σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων MRNA η κα. Παπαπαευαγγέλου τόνισε οτι η περικαρδίτιδα είναι 1 περίπτωση στις 10.000 και είναι μια αυτοπεριοριζόμενη παρενέργεια».

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, υπήρξε ερώτηση για τη δοσολογία στο εμβόλιο στα παιδιά στην οποία απάντησε η κα. Παπαευαγγέλου τονίζοντας:

Ήδη όπως είδατε τα εμβόλια για τους κάτω των 12 είναι μειωμένη η δόση.

Για τους εφήβους είναι με το ίδιο. Όταν δίνεται άδεια για το εμβόλιο στηρίζεται σε διπλές τυφλές μελέτες. Η επιλογή αυτών που δημιούργησαν τις μελέτες είναι με το ίδιο σχήμα. Αν στο μέλλον προχωρήσουμε με μικρότερη δόση στους κάτω των 18, δεν το ξέρω, δεν υπάρχουν τέτοιες μελέτες. Οφείλουμε να ακούσουμε τα θεσμικά όργανα.

Σε ερώτηση για τις σοβαρές παρενέργειες στα mRna, και για το ότι Γαλλία – Γερμανία σταμάτησε το Moderna είπε:

Όσο για τις περικαρδίτιδες, ο ΕΟΦ συνεχώς παρακολουθεί τα περιστατικά. Η επιτροπή ενημερώνεται για όλα τα περιστατικά της Ελλάδας και δεν έχουμε καμία διαφοροποίηση, δεν έχουμε κάποιο δείγμα μιας επιδείνωσης της εικόνας που είχαμε. Είναι μια γνωστή σπάνια παρενέργεια για την οποία έχουμε ενημερώσει. Είναι 1 περίπτωση στις 10.000 και είναι μια αυτοπεριοριζόμενη παρενέργεια».

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές μέρες η συμβουλευτική επιτροπή εμβολιασμών τόσο της Γερμανίας (STIKO) όσο και της Γαλλίας συνιστά την χρήση του εμβολίου των Biontech/Pfizer κατά της Covid-19 στα άτομα κάτω των 30 ετών, διότι έχει συνδεθεί με μικρότερο αριθμό περιστατικών μυοκαρδίτιδας σε σχέση με το εμβόλιο της Moderna.

Η επιτροπή συνιστά επίσης τον εμβολιασμό των εγκύων, ανεξαρτήτως ηλικίας, με το εμβόλιο των Biontech/Pfizer.

Η Παπαευαγγέλου απαντά για τις παρενέργειες των mRNA εμβολίων για τους κάτω των 30 ετών

Πηγή dikaiologitika.gr