Η Ολλανδία στέλνει στη Γερμανία ασθενείς με κορονοϊό

Η Ολλανδία στέλνει στη Γερμανία ασθενείς με κορονοϊό

Στη Γερμανία μεταφέρονται ασθενείς με κορονοϊό από την Ολλανδία, καθώς η χώρα αδυνατεί να αντιμετωπίσει τον μεγάλο αριθμό νοσηλευόμενων, την ώρα που τα νοσοκομεία δέχονται πρωτόγνωρη πίεση.

Στη Γερμανία μεταφέρονται ασθενείς με κορωνοϊό από την Ολλανδία, καθώς η χώρα αδυνατεί να αντιμετωπίσει τον μεγάλο αριθμό νοσηλευόμενων, την ώρα που τα νοσοκομεία δέχονται πρωτόγνωρη πίεση.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό ασθενής με κορωνοϊό μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί με ασθενοφόρο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας σε νοσοκομείο του Μπόχουμ, περίπου 240 χιλιόμετρα πιο ανατολικά, ενώ ένας ακόμα θα ακολουθήσει εντός της ημέρας, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των ασθενών με covid-19 στα νοσοκομεία της Ολλανδία έχει φτάσει τις τελευταίες εβδομάδες στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο και αναμένεται να αυξηθεί και άλλο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα γερμανικά νοσοκομεία έχουν προσφέρει συνολικά 20 κλίνες σε ασθενείς από την Ολλανδία, ενώ ήδη στα προηγούμενα κύματα της επιδημίας είχαν περιθάλψει δεκάδες Ολλανδούς ασθενείς.

Μέχρι τη Δευτέρα, οι 470 από τις 1.050 συνολικά κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Ολλανδία ήταν κατειλημμένες από ασθενείς με covid-19 και ήδη τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις τακτικές τους υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των χημειοθεραπειών και των εγχειρήσεων καρδιάς, προκειμένου να έχουν αρκετές κλίνες για ασθενείς με covid-19.

Η Ολλανδία στέλνει στη Γερμανία ασθενείς με κορονοϊό

Πηγή dikaiologitika.gr