Γιατί δεν θα υπάρξουν rapid test για ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ

Γιατί δεν θα υπάρξουν rapid test για ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ

Απίθανο φαντάζει το ενδεχόμενο να επιβληθεί υποχρέωση rapid test για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ.

Δύο μέτρα συζητούνται σχετικά με τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, την ώρα που το τέταρτο κύμα της πανδημίας «καλπάζει» στη χώρα με την πίεση στο σύστημα υγείας, να ακολουθεί την ίδια πορεία.

Το θέμα ανακίνησαν και οι εκπρόσωποι της μικρής – παραδοσιακής λιανικής σε σύσκεψή τους με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη, μιλώντας για «αθέμιτο ανταγωνισμό» την ώρα που στα δικά τους μαγαζιά σχηματίζονται ουρές λόγω της υποχρέωσης για έλεγχο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή rapid test, την ώρα που στα σούπερ μάρκετ ο κόσμος μπαίνει χωρίς ελέγχους.

Η αλλαγή στην πληρότητα

Οι κανόνες στα σούπερ μάρκετ θα αλλάξουν. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την πληρότητα εντός των καταστημάτων. Αυτή τη στιγμή στα καταστήματα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά δύο τμ, αυτό θα επιστρέψει στον έναν πελάτη ανά 7 τμ ή ανά 9 τμ.

Τις αλλαγές προανήγγειλε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος ανέφερε πως εξετάζεται μέτρα που θα αλλάζει την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα.

Δεν θα υπάρξουν rapid test στα σούπερ μάρκετ

Μπορεί τα rapid test να είναι υποχρεωτικά σε μια σειρά από χώρους, στα σούπερ μάρκετ όμως μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να επιβληθεί ένα τέτοιο μέτρο. Κι αυτό καθώς πέρα από το προφανές πρόβλημα του ελέγχου ενός τέτοιου μέτρου σε καταστήματα από τα οποία περνούν χιλιάδες καταναλωτές ημερησίως, τίθεται και ακόμα πιο σοβαρό.

Το πώς δηλαδή η κυβέρνηση θα απαγορεύσει την είσοδο σε έναν χώρο πώλησης βασικών αγαθών. Όπως επισήμανε και ο υπουργός Ανάπτυξης «Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μεγάρο Μαξίμου. Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

 

Γιατί δεν θα υπάρξουν rapid test για ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ

Πηγή dikaiologitika.gr