Γιατί αναβλήθηκε ξανά η δίκη για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

eurokinissi

Αναβλήθηκε για τέταρτη φορά η δίκη για την επίθεση εναντίον του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τον Μάιο του 2018, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Κατηγορούμενοι ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης βρίσκονται δώδεκα άτομα, ανάμεσα στα οποία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης (πρώην βουλευτής, νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας), ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καταφέρθηκε εναντίον του τέως δημάρχου με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω κωλύματος δικηγόρου, ενώ η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 26 Μαΐου 2022. Είχαν προηγηθεί τρεις αναβολές, για διάφορους λόγους, όπως ωράριο γραμματείας, αιτημάτων δικηγόρων αλλά και λόγω του κορονοϊού.

Όπως έγινε και στις προηγούμενες αναβολές, ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, καθώς παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων. Σε δηλώσεις του, ο τέως δήμαρχος είπε ότι ενδεχόμενη απουσία του συνιστά «ασέβεια» προς τη Δικαιοσύνη, ενώ σε ερώτηση για το τι τού έμεινε από εκείνη την υπόθεση απάντησε ως εξής: «Αηδία, μόνο αηδία».

Ο Π. Ψωμιάδης διώκεται για εξύβριση λόγω και έργω, όπως και  για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος. Οι υπόλοιποι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εξύβριση λόγω και έργω.

Η εμπλοκή τους προέκυψε μετά από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση.

Γιατί αναβλήθηκε ξανά η δίκη για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Πηγή dikaiologitika.gr