Γεωργιάδης: «Δεν θα υπάρξει μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων»

Γεωργιάδης: «Δεν θα υπάρξει μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων»

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν τα τρία επικείμενα νομοσχέδια του υπουργείου. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε μέσα απο συνέντευξη Τύπου, πως δεν πρόκειται να υπάρξει lockdown. «Στόχος όλων των μέτρων, είναι να έχουμε γιορτές όπου η αγορά θα λειτουργεί. Δεν χρειάζεται να συζητάμε για νέα μέτρα στήριξης καθόλου» σημείωσε ο υπουργός.

Ακόμη στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν τα τρία επικείμενα νομοσχέδια του υπουργείου και συγκεκριμένα:

  • το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών στις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις,
  • ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και το νομοσχέδιο για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως δεν πρόκειται να υπάρξει lockdown, σημειώνοντας πως «δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων». Όπως είπε, «δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα για να το κάνουμε» προσθέτοντας πως «οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν. Κινδυνεύουν να νοσήσουν και να το περάσουν στο σπίτι τους. ‘Αρα, δεν υπάρχει βάση να περιορίσεις ατομικές ελευθερίες σε ανθρώπους που δεν κινδυνεύουν».

Επίσης συμπλήρωσε, πως «σε καμιά απολύτως περίπτωση, δεν συζητούνται νέα μέτρα στήριξης, διότι η ΕΕ δεν έχει νέα χρήματα να δώσει. Η κουβέντα για νέα μέτρα είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με την ενεργειακή κρίση

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «η κυβέρνηση έχει δαπανήσει μέχρι τώρα 1,2 δισ. ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του ελληνικού προϋπολογισμού». Όμως, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα υπάρξει νέα παρέμβαση εάν κριθεί αναγκαίο. Για τη μετακύλιση του κόστους στο τελικό προϊόν και στον καταναλωτή από τις επιχειρήσεις ο υπουργός κάλεσε τις εταιρείες να αναζητήσουν τους τρόπους εκείνους που θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικές.

Σε ό,τι αφορά το αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων γνωστοποίησε ότι έως την Παρασκευή θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη δίκαιη μετάβαση και αμέσως μετά ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πλαίσιο νομοσχεδίων που θα φέρει ισχυρή ανάπτυξη. Συνδυαστικά θα λειτουργήσουν όλα. Επίσης από 1η Ιανουαρίου ξεκινά και ο νέος χάρτης περιφερειακών ενισχύσεων, που θα δώσει νέες ευκαιρίες.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι «βέβαιος ότι θα φέρει περισσότερες ακόμη επενδύσεις» ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κα Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σημείωσε πως με το νομοσχέδιο «δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε οι επενδυτές να αισθάνονται ότι η κυβέρνηση τους θέλει εδώ».

Επίσης υπογραμμίστηκε ότι το 20% των νέων θέσεων εργασίας από το επενδυτικό κύμα (TeamViewer, Pfizer, κτλ) είναι καλυμμένες από Έλληνες που ήλθαν από το εξωτερικό.

Γεωργιάδης: «Δεν θα υπάρξει μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων»

Πηγή dikaiologitika.gr