Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονίζει η γιαγιά Παναγιώτα – «Φώναζα απελπισμένη»

Φωτογράφος: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης

Η γιαγιά Παναγιώτα έζησε την πιο φρικτή μέρα της ζωής της, όταν οι φλόγες πλησίαζαν το σπίτι της στις Γούβες της Εύβοιας.

Τον γύρο του πλανήτη έκανε η φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας στην Εύβοια, η οποία βρισκόμενη σε απόγνωση έβλεπε τη φωτιά να πλησιάζει το σπίτι της. 

Για το περιοδικό Time συγκαταλέγεται στις καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς.

Η ιστορία της 81χρονης 

Η γιαγιά Παναγιώτα Νουμίδη στα 81 της χρόνια έζησε την πιο φρικτή μέρα της ζωής της, όταν οι φλόγες πλησίαζαν το σπίτι της στις Γούβες της Εύβοιας. 

«Φύγε μου λέει, εγώ φεύγω κάτω γιατί με έκαιγε η φωτιά και όταν έφτασα στην πόρτα, είδα ότι η φλόγα ερχότανε προς το σπίτι και έχασα τον άντρα μου. Νίκο, Νίκο φώναζα, έχασα τον άντρα μου. Θόλωσε το μυαλό μου, δεν ήξερα τι να κάνω για αυτό φώναζα. Εκείνη την ώρα ήμουν εκτός εαυτού. Λιποθύμησα, με πήγαν στο κέντρο υγείας, δε μπορούσαν να με συνεφέρουν, μου έβαλαν οξυγόνο, ενέσεις», αφηγείται στην κάμερα της ΕΡΤ. 

«Την πήραν τα παιδιά, να είναι καλά και την πήγαν στο κέντρο υγείας, εγώ είπα στον αστυνόμο ότι δε μπορώ να φύγω, καίγεται το σπίτι. Ούρλιαζε το τηλέφωνο, είχε μήνυμα που έλεγε εκκενώστε άμεσα», λέει ο σύζυγός της, Παναγιώτης.

Η δύναμη της φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη αναγνωρίστηκε από το κορυφαίο αμερικάνικο περιοδικό Time, το οποίο την έκανε εξώφυλλο ως μία από τις κορυφαίες φωτογραφίες του 2021.

panagiota time

«Ήρθανε με αγκαλιάζανε και μου έλεγαν, γιατί έκλαιγα, μη κλαις, σε έχουνε όλα τα κανάλια, και τους λέω εγώ τι έκανα. Φώναζα. Φώναζα βοήθεια, εγώ αγαπώ το χωριό, τους ανθρώπους του», λέει μεταξύ άλλων.

Η ευχή της κυρίας Παναγιώτας και του άντρα της είναι τα χωριά της βόρειας Εύβοιας να ξαναγίνουν τα «διαμάντια που έλαμπαν στα μάτια τους».

Πηγή dikaiologitika.gr