Έξι ταινίες του Hollywood θα γυριστούν στη Θεσσαλονίκη μέσα στο 2022!

Thestival

«Στόχος μας… να γίνουμε Hollywood» είπε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως αποκάλυψε, μέσα στο 2022 έχουν ήδη προγραμματιστεί να γυριστούν στη Θεσσαλονίκη έξι ταινίας. Μάλιστα, τα γυρίσματα μίας εξ’ αυτών θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022. Πρόκειται για αστυνομική ταινία δράσης.

«Το σενάριο και η ιστορία θα εξελίσσεται και θα βασίζεται στη Θεσσαλονίκη. Θα συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του αμερικανικού κινηματογράφου που όμως ακόμα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε, λόγω δέσμευσης από την εταιρία παραγωγής», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.Ο ίδιος τόνισε ότι σκοπός είναι να γυρίζονται ταινίας σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, 360 ημέρες τον χρόνο.

«Από τότε που άλλαξε το νομικό πλαίσιο για παραγωγές στην Ελλάδα είμαστε οι πρώτοι που δημιουργήσαμε film office. Μάλιστα, η εταιρία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Millenium, μέσα στο 2022 θα δημιουργήσει σταθερό γραφείο στη Θεσσαλονίκη», αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τζιτζικώστας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σπουδαιότητα που έχουν αυτές οι δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια και στην τόνωση της οικονομίας (εκτός από την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης) λέγοντας ότι: «δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας και φυσικά ενισχύεται και η τοπική οικονομία».Σημαντικές ενέργειες γίνονται και προς την κατεύθυνση των υποδομών με στόχο την εύκολη πρόσβαση και… μεταφορά των αστέρων του Hollywood.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε χαρακτηριστικά ότι γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Τουρισμού ώστε να υπάρξουν απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς την Αμερική.

“Είναι σημαντικό ότι ολοκληρώθηκαν υποδομές που έλειπαν από την πόλη, όπως είναι το σύγχρονο αεροδρόμιο Μακεδονία, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Μετρό που είναι σε τροχιά ολοκλήρωσης”, σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Πηγή dikaiologitika.gr

Tags: