Ερντογάν: Σάλος στην Τουρκία με τον φημολογούμενο θάνατό του

Ερντογάν: Σάλος στην Τουρκία με τον φημολογούμενο θάνατό του

Στην Τουρκία εξαπλώνονται φήμες ότι η υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδεινώθηκε ραγδαία, ενώ πολλοί αναφέρουν μέχρι και ότι πέθανε. Το Twitter έχει πάρει «φωτιά» με σχετικές αναρτήσεις.

Στον προσωπικό του λογαριασμό, o βουλευτής Κωνσταντινούπολης του κεμαλικού κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Αϊκούτ Ερντογντού υποστήριξε ότι κυκλοφορούν πολλά μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Τούρκου προέδρου, ότι υπέστη χθες το βράδυ εγκεφαλικό κι ότι νοσηλεύεται στην εντατική.

«Η μόνη μου επιθυμία είναι να κατέβει ο Ερντογάν υγιής στην εκλογική μάχη», αναφέρει και προσθέτει: «Η πολιτική μου ζωή ήταν μια μάχη με τον Ερντογάν. Αδικήθηκα σε δεκάδες μηνύσεις που άσκησε ο Ερντογάν εναντίον μου… Εκείνο που θέλω είναι να είναι υγιής για να λογοδοτήσει στον λαό στις εκλογές. Η απόδοση πολιτικών ευθυνών θα δοθεί μέσω της κάλπης, των νομικών από το ανεξάρτητο δικαστικό σώμα, τα χέρια του οποίου θα λύσουμε».

Η ανάρτησή του για την υγεία του Ερντογάν, που δεν επιβεβαιώνει καμία κυβερνητική πηγή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για «σκανδαλώδεις δηλώσεις».

Κάποια αναφέρουν ότι ναι μεν αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του AKP, της οποίας προεδρεύει ο Ερντογάν, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος, βάσει του σημερινού του προγράμματος, θα υποδεχθεί στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα τον ΓΓ του Τουρκικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με πρέσβεις διαφόρων χωρών.

Η φημολογία αυτή αναπτύχθηκε λίγες ώρες μετά το τελευταίο βίντεο το οποίο φέρεται να εμφανίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δυσκολεύεται να περπατήσει, σέρνοντας με δυσκολία τα πόδια του.

Πηγή