Έρχεται η ΚΥΑ με ανατροπές για τα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

(Φωτ.: Intime)

Έρχεται η ΚΥΑ που θα αλλάξει τους κανόνες για τα ψώνια μας στα σούπερ μάρκετ  από το Σάββατο 13/11.

Με τα νοσοκομεία, κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, να ασφυκτιούν από τις πολλαπλές εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και τις ανάγκες σε κλίνες ΜΕΘ να αυξάνονται καθημερινά, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να φέρει ιδιώτες γιατρούς στην πρώτη γραμμή της μάχης αλλά και να αλλάξει τους κανόνες στα σούπερ μάρκετ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει το πρωί ότι η είσοδος των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ είναι δύσκολο να γίνεται με rapid test. Ωστόσο, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, θα επιστρέψει ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων μέσα στα σούπερ μάρκετ και τα νέα μέτρα θα έρθουν με… ανατροπές.

Μάλιστα, η ΚΥΑ για τα σούπερ μάρκετ είναι πιθανό να βγει απόψε έως τα μεσάνυχτα και από το ένας πελάτης ανά 2 τ.μ. το μέτρο θα «γυρίσει» στον έναν πελάτη ανά 9 τ.μ. Το μέτρο – σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews – θα ισχύσει και σε όλα τα καταστήματα τροφίμων (όχι όμως στα εμπορικά  κέντρα και τα Mall).

 Οι αλλαγές είναι πιθανόν να ισχύσουν και από αύριο ενώ μένει να δούμε αν θα υπάρξουν και διαφοροποιήσει στο ωράριο των σούπερ μάρκετ.

Δεν θα υπάρξουν rapid test στα σούπερ μάρκετ

Μπορεί τα rapid test να είναι υποχρεωτικά σε μια σειρά από χώρους, στα σούπερ μάρκετ όμως μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να επιβληθεί ένα τέτοιο μέτρο. Κι αυτό καθώς πέρα από το προφανές πρόβλημα του ελέγχου ενός τέτοιου μέτρου σε καταστήματα από τα οποία περνούν χιλιάδες καταναλωτές ημερησίως, τίθεται και ακόμα πιο σοβαρό.

Το πώς δηλαδή η κυβέρνηση θα απαγορεύσει την είσοδο σε έναν χώρο πώλησης βασικών αγαθών. Όπως επισήμανε και ο υπουργός Ανάπτυξης «Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Έρχεται η ΚΥΑ με ανατροπές για τα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Πηγή dikaiologitika.gr