Εντοπίστηκαν πτώματα εργατών, 11 χρόνια μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Εντοπίστηκαν πτώματα εργατών, 11 χρόνια μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Λόγω της δυσπρόσιτης περιοχής δεν υπάρχει περίπτωση να ανασυρθούν.

Σε ανθρακωρυχείο της Νέας Ζηλανδίας εντοπίστηκαν λείψανα που ανήκαν σε τουλάχιστον δύο εργάτες, ύστερα από μία δεκαετία μετά τις φονικές εκρήξεις που σκότωσαν 29 άνδρες. Οι κάμερες εντόπισαν επίσης ένα τρίτο πτώμα σε μια σήραγγα, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία πρόσθεσε ότι η δυσπρόσιτη τοποθεσία καθιστά αδύνατη κάθε πιθανότητα να ανακτηθούν τα λείψανα.

Οι φονικές εκρήξεις 

Οι εκρήξεις στο ορυχείο Pike River συνέβη τον Νοέμβριο του 2010 και μόνο δύο από τους 31 ανθρακωρύχους, που είχαν εκείνη την ώρα βάρδια, κατάφεραν να σωθούν.  Κανένα από τα πτώματα των ανθρακωρύχων δεν ανασύρθηκε ποτέ.

Το 2012, η Βασιλική Επιτροπή διαπίστωσε ότι οι ανθρακωρύχοι και οι εργολάβοι είχαν εκτεθεί σε «απαράδεκτο κίνδυνο» στο ορυχείο του South Island. Ανέφερε ότι «υπήρξαν πολλές προειδοποιήσεις για πιθανή καταστροφή», αλλά δεν έχουν ασκηθεί διώξεις.  Σκάβοντας μια γεώτρηση, οι ειδικοί μπόρεσαν τώρα να συγκεντρώσουν εικόνες από τα βάθη του ορυχείου.

Τι ανακάλυψαν 

Τα ανθρώπινα λείψανα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα βρίσκονται στο πιο απομακρυσμένο μέρος του ορυχείου από την είσοδο, είπε η αστυνομία και δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Πιστεύεται ότι μεταξύ έξι και οκτώ άνδρες εργάζονταν στο τμήμα του ορυχείου, όπου τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες.

«Σε αυτό το σημείο, δεν μπορέσαμε να αναγνωρίσουμε τα λείψανα, ωστόσο θα συμβουλευτούμε ιατροδικαστές», δήλωσε ο ντετέκτιβ Πίτερ Ρεντ. Ο Άντιρου Λιτλ, αρμόδιος υπουργός για την επιχείρηση, ανέφερε ότι αν και γνωρίζει πως ορισμένες οικογένειες θα ήθελαν να προχωρήσουν περισσότερο, αυτό δεν είναι δυνατό.

 Το 2017, η κυβέρνηση χρηματοδότησε μια επιχείρηση, η οποία ωστόσο εγκαταλείφθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι η επιχείρηση είχε περάσει 2,2 χιλιόμετρα μέσα στο ορυχείο χωρίς επιτυχία και ήταν πολύ δύσκολο και δαπανηρό να συνεχιστεί.

Εντοπίστηκαν πτώματα εργατών, 11 χρόνια μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Πηγή dikaiologitika.gr