Εμμένουν οι προκαταλήψεις γύρω από τον HIV στη χώρα μας

PEXELS

Σοκάρουν τα ευρήματα έρευνας, που θα παρουσιαστεί στο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS, σύμφωνα με τα οποία η ελληνική κοινωνία παραμένει βαθειά προκατειλημμένη και επιστημονικά “αναλφάβητη” σε ό,τι αφορά τον HIV/AIDS, παρά τις όποιες προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Τη φωνή τους θα ενώσουν γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και μη κυβερνητικές οργανώσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης του στίγματος, το οποίο αποδεικνύεται δύσκολο να ξεριζωθεί, ακόμη και 40 χρόνια από την έναρξη της επιδημίας του HIV.

Τα αποτελέσματα δημοσκοπικής έρευνας, που θα παρουσιαστεί στο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS και το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ), καταδεικνύουν την ανάγκη για ένταση των προσπαθειών ενημέρωσης, επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της χώρας γύρω από τον HIV και το AIDS.

Όπως προκύπτει, λοιπόν από την έρευνα σε 1.954 ενήλικα άτομα, το 29% απάντησε ότι τα άτομα με HIV αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία!

Εμμένουν οι προκαταλήψεις γύρω από τον HIV στη χώρα μας

Πηγή dikaiologitika.gr