Ελληνικό #metoo: Στον εισαγγελέα γνωστός ηθοποιός και μουσικός – Καταγγέλθηκε από τέσσερις γυναίκες για βιασμό

Ελληνικό #metoo: Στον εισαγγελέα γνωστός ηθοποιός και μουσικός - Καταγγέλθηκε από τέσσερις γυναίκες για βιασμό

Ακόμα ένας γνωστός ηθοποιός έχει κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές ως ύποπτος για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, στο πλαίσιο των ερευνών για το ελληνικό #metoo, έπειτα από δύο μηνύσεις εις βάρος του.

Μόλις, ο ηθοποιός δώσει τις ανωμοτί εξηγήσεις του στις αστυνομικές αρχές, η δικογραφία θα επιστρέψει στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου ο εισαγγελέας, Κώστας Σπυρόπουλος, να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι για την υπόθεση.

Παράλληλα, στην έρευνα του κ. Σπυρόπουλου αναμένεται να συσχετιστεί και μία ακόμα μήνυση που έχει κατατεθεί σε βάρος του από τρίτη καταγγέλλουσα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τις δύο πρώτες μηνύσεις, έχουν καταθέσει πέντε πρόσωπα, τα οποία επιβεβαιώνουν -κατά πληροφορίες- τα όσα αναφέρουν οι καταγγέλλουσες και περιγράφουν και περιστατικά προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας που έχουν υποστεί τα ίδια από τον ηθοποιό.

Η πρώτη μήνυση

Το περιεχόμενο των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί σε βάρος του ηθοποιού από τις συνολικά τέσσερις καταγγέλλουσες είναι σοκαριστικό.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε τον περασμένο Ιούλιο από γνωστή ηθοποιό, 29 ετών, και την αδελφή της. Σε αυτή, καταγγέλλουν ότι ο ηθοποιός από τον Μάιο του 2008 και έως το καλοκαίρι του 2014, διέπραξε σε βάρος τους, το αδίκημα του βιασμού, κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, τόσο κατά την περίοδο που ήταν ανήλικες όσο και κατά την πρώιμη ενηλικίωση τους.

Η μία εκ των δύο θυμάτων, 29 ετών, ηθοποιός με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, καταγγέλλει στη μήνυση ότι γνώρισε τον φερόμενο δράστη σε ηλικία 15 ετών σε μία παράσταση που συμμετείχε ως κομπάρσος. Εκείνος, όπως καταγγέλλει, την τελευταία ημέρα των παραστάσεων «με απομόνωσε και προσπάθησε με τη βία να με φιλήσει, ρωτώντας με αν γνωρίζω τι είναι το «French kiss». Ευτυχώς, τότε, είχα κατορθώσει να ξεφύγω από τα χέρια του. Δυστυχώς, όμως στη συνέχεια, δεν στάθηκα τόσο τυχερή…».

Η καταγγέλλουσα επισημαίνει ότι δεν μίλησε τόσα χρόνια καθώς, φοβόταν. Ωστόσο, μετά την αποκάλυψη της αδελφής της, ότι την είχε και εκείνη κακοποιήσει σεξουαλικά, αποφάσισε να τον καταγγείλει στις αρχές. Η αδελφή της καταγγέλλει ότι ούσα επίσης ανήλικη, σε ηλικία 14 ετών, την βίασε στο σπίτι του, στα τέλη του Αυγούστου 2008.

Ακόμα δύο μηνύσεις

Εντός του καλοκαιριού κατατέθηκαν άλλες δύο μηνύσεις σε βάρος του γνωστού ηθοποιού. Στη δεύτερη μήνυση που έχει κατατεθεί, η νεαρή κοπέλα, καταγγέλλει ότι βιάστηκε τον Απρίλιο του 2014. «Είχα κυριολεκτικά τρομοκρατηθεί, γιατί με χτυπούσε στο κεφάλι και ζαλιζόμουν, παρά την αντίδραση μου και δίχως να θέλω. Εκείνη τη νύχτα, φοβήθηκα στα αλήθεια ότι θα πεθάνω και αποφάσισα να μην τον ξαναδώ ποτέ στη ζωή μου», αναφέρει στη μήνυση της η καταγγέλλουσα.

Η τρίτη μήνυση σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και μουσικού κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές στις 12 Αυγούστου 2021 από νεαρή γυναίκα, στην οποία ο ηθοποιός έκανε μαθήματα υποκριτικής. «Μην μπορώντας να συνέλθω ακόμα, ζήτησα να σταματήσουμε το μάθημα και έφυγα τρέχοντας από το σπίτι του, σταματώντας τα κατ’ ευφημισμόν μόνο μαθήματα μας», αναφέρει στη μήνυση της, περιγράφοντας την κακοποιητική συμπεριφορά που υπέστη από τον ηθοποιό.

Ελληνικό #metoo: Στον εισαγγελέα γνωστός ηθοποιός και μουσικός - Καταγγέλθηκε από τέσσερις γυναίκες για βιασμό

Πηγή dikaiologitika.gr